Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Continuare judecata dosar partaj dupa solutia data la fond

As avea si eu ceva nelamuriri:
- dupa solutia data la judecarea unui dosar in fond, ce urmeaza ?...am inteles ca urmeaza sa se faca apel de catre partea nemultumita...este contra cost ?...care sunt pasii urmatori ?
- daca nu se aduc probe noi exista vreo posibilitate a rasturnarii situatiei (sa i se dea procente mai mari unuia si mai mici celuilalt fata de solutia data la judecarea in fond) ?
- se contesta intreaga solutie data sau numai aspectele nemultumitoare (adica: la impartirea sumelor de bani este ok, la stabilirea impartirii bunurilor nu...se poate contesta numai impartirea bunurilor) ?
- pe site-ul [ link extern ] ?
- in cat timp ajunge la domiciliu hotararea scrisa data de catre fond ?
- in hotararea scrisa ce se va primi la domiciliu se si argumenteaza de ce si cum s-au impariti bunurile ?
Merita continuarea judecarii dosarului de partaj (dat fiind faptul ca se plateste) sau nu ? Daca s-ar continua ar aparea modificari esentiale sau...mai bine ma opresc aici.

Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Cel mai recent răspuns: avatar_one , utilizator 08:30, 19 Martie 2011
va raspund puctual la intrebarile dvs. cu mentiunea ca ar fi f. bine sa discutati in primul rand, cu avocatul pe care l-ati avut la judecata in fond, el stie cel mai bine care sunt sansele dvs. in caile de atac existente.
- cai de atac mai aveti in apel si recurs;
- depinde cum a interpretat prima instanta probele existente si ce argumente aveti in combaterea acelor sustineri;
- se ataca ceea ce va nemultumeste;
- depinde de locul unde va aflati, atat in ceea ce priveste redactarea hotararii ( cat e instanta de aglomerata) cat si de serviciile de transmitere a hotararilor prin posta sau curierat special;
- instanta de fond trebuie sa isi argumenteze propria-i hotarare, dar veti vedea daca a facut-o bine sau nu cand o veti primi;
- daca merita sau nu, asta e o problema care va priveste direct pe dvs, cum am putea sa raspundem la o intrebare de tot rasul??? - taxa de timbru e de 50% din taxa achitata la fond.
Nicidecum nu am vrut sa sune chiar asa intrebarea cu daca se merita sau nu...intrebam asa...statistic, din cazurile pe care le-ati avut...imi cer scuze daca v-ati suparat, era o intrebare cat de cat logica...din punct de vedere statistic
...si daca ambele parti fac apel/recurs ambele parti platesc ?
Se plateste 50 % la apel si alti 50 % la recurs ?
In cat timp ar trebui sa mi se comunice in scris hotararea...sunt din Bucuresti...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune-apel devolutiv raluca32 raluca32 Am avut un proces de partaj bunuri comune in care s-au impartit doua imobile fondul s-a judecat s-a dat sentinta instanta atribuindu-mi mie 90 la suta ... (vezi toată discuția)
Plangere politie nutzzu nutzzu Buna seara. Am depus o plangere la solutia data intr-un dosar de procurorul de lpe langa Curtea de Apel,la judecatorie.Am primit citatie pt luna ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ Doru2 Doru2 Cu respect! Rog un raspuns la urmatoarele: Am pierdut un oroces in prima instanta,respinge cererea ca neintemeiata,spune ca pot sa fac recurs in 15 zile,va ... (vezi toată discuția)