avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inregistrarea administratorului la Registrul Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inregistrarea administratorului la Registrul Comertului

La art. 197. - (1) din Legea 31/1990 este prevazut : Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
Intrebarea mea: daca un administrator este trecut in actul constitutiv si la Registrul Comertului cum se poate sa fie numit inca un administrator de catre adunarea generala (printr-o hotarare)care sa fie inregistrat la Registrul Comertului dar sa nu fie mentionat in actul constitutiv actualizat?
Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 13:19, 6 Iunie 2008
Se poate, pentru ca RC nu face niciun control pe actul const actualizat. E responsabilitatea societatii ca actualizarea sa fie corect facuta, insa efecte produc numai actul initial si cele modificatoare, fiecare separat. In cel actualizat poti sa scrii si prostii, nu conteaza.
Daca exista o hotarare a adunarii generale prin care este numit un al doilea administrator, atunci poti sa mergi cu ea la Registrul Comertului, impreuna cu Declaratia pe proprie raspundere a noului administrator ca indeplineste conditiile legale pentru a fi administrator, precum si specimenul de semnatura si le inregistrezi. Se poate si fara act constitutiv actualizat, dar daca vrei ulterior sa modifici actul constitutiv si vrei sa il depui in forma actualizata, il treci si pe acest al 2-lea administrator in Act. Ideea e ca se poate sa il inregistrezi si fara act constitutiv actualizat, dar se poate sa il si actualizezi si sa il depui la Registrul Comertului.
Andreea Lisievici a scris:

Se poate, pentru ca RC nu face niciun control pe actul const actualizat. E responsabilitatea societatii ca actualizarea sa fie corect facuta, insa efecte produc numai actul initial si cele modificatoare, fiecare separat. In cel actualizat poti sa scrii si prostii, nu conteaza.

Deci nu se verifica actul constitutiv actualizat?Fiindca mie mi s-ar parea corect sa il verifice, altfel ce rost mai are
sa il depuna?
Nu stiu cum e in alte parti,dar la Registrului Comertului din Deva, se cere obligatoriu, la orice act aditional depus, sau hotarare, actul constitutiv actualizat!
andretag81 a scris:

Nu stiu cum e in alte parti,dar la Registrului Comertului din Deva, se cere obligatoriu, la orice act aditional depus, sau hotarare, actul constitutiv actualizat!

Una e sa se ceara, alta e sa se verifice. Nu de alta, da' eu m-am straduit mereu ca actul constitutiv actualizat sa fie "beton".Daca il verifica sau nu, pana la urma, e problema lor. Noi trebuie sa facem totul Ok.

Alte discuții în legătură

Act constituitiv sa numire primi membrii ca. revocare administrator prin act aditional la actul constitutiv actualizat?? adela05 adela05 Am un act constitutiv la un SA prin care sunt numiti primii membrii ai Consiliului de Administratie. Acum, unul din cei 5 administratori care formeaza CA este ... (vezi toată discuția)
Numire administrator srl elsa_a elsa_a buna ziua! as avea doua nelamuriri, legate de numirea/revocarea din functia de administrator al unui SRL: 1. este posibil ca in cazul aga asociatul sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)