avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

asi dori sa stiu daca contractul de donatie se poate face la orice notar din tara.,dar testamentul?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:43, 22 Martie 2011
donatia se face la notar. Obligatoriu. Testamentul se poate si olograf (adica de mana testatorului, cu un martor) insa... acesta este foarte usor de anulat ulterior decesului. Mai bine le faceti pe ambele la notar. E mai sigur. Desi... in caz de disputa, orice este atacabil.
Atat donatia, cat si testamentul se pot face la orice notar din tara. Daca donatia are ca obiect un bun imobil, vor fi necesare unele documente de la autoritatile competente din localitatea unde este situat imobilul.
Multumesc.Asi dori sa stiu daca pot face donatie fiului minor dar sa includ si pe sotie.Precizez ca mai am doi copii dintr-o casatorie anterioara (majori).,iar bunurile pe care intentionez sa le donez sunt o parte din ce detin
Puteti dona fiului minor si sotiei. Cu mentiunea ca aceasta donatie poate fi atacata de catre copiii din casatoria anterioara la decesul dvs., daca le incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)