avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teava de evacuare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teava de evacuare

buna ziua,

am o problema care se repeta cam o data pe an. stau la parterul unui bloc cu 9 etaje.
teava de scurgere de la subsol se infunda si toata mizeria refuleaza in chiuveta din bucatarie sau in vasul de toaleta din baie. ce pot sa fac daca asociatia nu ia masuri de reparatie tevii.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:26, 23 Martie 2011
Sa va deconectati de la acea conducta si sa va faceti o conducta separata de evacuare numai a dv.
Aveti "n" optiuni la indemana functie de interesul si sursele dv financiare
Aveti posibilitatea ca pe actuala instalatie sa intercalati vane antiretur,care va asigura in caz de colmatare a instalatiei generale ,sa nu va patrunda dejectiile in chiuveta si vas tualeta.
Functie de asezarea apartamentului fata de canalul general,aveti varianta sa realizati scurgere separata
Fiind vorba despre instalatie parte comuna ,se impune sa sesizati oficial presedintele de asociatie care detine obligatia sa dispuna masurile necesare pentru buna functionare a instalatiilor imobilului
Parerea mea este sa notificati in scris as. prop. despre aceasta problema (probabil ca este comuna si celorlalte apartamente, darnu este obligatoriu) in vederea remedierii(pot fi cauze particulare care se vad doar la fata locului).
Asociatia este obligata sa ia toate masurile, altfel faceti o amenintare cu darea in judecata pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu.
O cauza probabila de producerea repectivei nefunctionalitati pe care o "vad" este lipsa de orice respect si buna cuviinta a vecinilor de pe coloana dvs., de la etajele superioare, care cu arunca in WC tot felul de produse si lucruri care in mod normal se cheama gunoi menajer si se colecteaza ca atare...
Solutia indicata de @elga50 este excelenta, va fereste pe dvs. de intamplarile despre care vorbeati, insa este posibil ca acest lucru sa se intample la vecinul de la et. 1, sa-i produca o mica inundatie, eventual cu afectarea si a ap. dvs. (caz concret la noi - si numai o data!).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa refulata in casa anda_p anda_p Intr-o seara am gasit apa refulata in apartament, prin teava de scurgere principala de la bucatarie in chiuveta, si apoi pe jos. Va rog sa-mi spuneti ce ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)