1. O firma care are ca obiect de activitate "casa de amanet" , poate opta pentru regimul special de scutire prevazut la art.152^3 conform Codului Fiscal in vigoare, daca transforma bijuteriile ramase in proprietatea sa , in aur de investitii conform alin.(1) al aceluiasi articol?
2. Transformarea aurului din bijuterii, in aur fin cu puritatea min.de 995 la mie se efectueaza de catre un tert ,o firma specializata care elibereaza o factura pentru prestarea serviciului respectiv si un aviz de expeditie care atesta greutatea si puritatea metalului .Aurul rezultat in urma acestei operatii se poate considera "aur de investitii"conform art.153^3 din CF?
3. Avizul de expeditie trebuie sa cuprinda livrarea de lingouri avand greutati conform normelor metodologice ale alin(1),art.153^3 prin care se certifica "greutatile acceptate pe pietele de lingouri"?
4.Lingourile trebuie marcate cu gradul de puritate si greutate?
5.Este nevoie de un certificate de calitate sau de atestare din partea prestatorului de servicii care sa evidentieze puritatea aurului mai mare de 995 la mie?
6. In urma unor raspunsuri afirmative la punctele 3),4)si 5) ,aurul de puritate de min 995 la mie poate fi considerat "aur de investitii" conform CF?
6.Aurul de investitii astfel obtinut se poate comercializa catre orice persoana(definita conform CF), chiar si catre populatie?
Tva la casele de amanet
cata76
sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)