Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se impart bani la succesiune

bunicul meu a avut 2 fete cu una din ele nu vb.de 10 ani,cu cea de-a 2 fiica(care este si mama mea)au fost in relati buni pana acum 3 luni cand a decedat
bunicul a avut la banca bani,el a fost titularul iar fiica(mama mea) subtitularul
dupa moartea lui fiica (mama mea) a scos bani de la banca si ia trecut pe numele ei
acum sora mamei o da in judecata pentru bani(cred....pentru ca decedatul nu mai avea nimic pe numele lui,decat un mic teren la care nici nu ne intereseaza,casa care are contract de vanzare...mi-a vandut mie si mamei mele casa cu contract de vanzare cu uzufruct-viager,deci de casa banuiesc k nu se poate sa ne dea in judecata)....cat are dreptul sora mamei la bani in conditiile in care sotia decedatului traieste?mama(fiica decedatului)si sotia(decedatului)poate sa se foloseasca de bani?adica daca sora mamei ne da in judecata pentru bani,castica procesul?sunte-m obligati sa ii dam si ei bani?noi am vrea pe cale amiabila sar ia nu si nu ca ne da in judecata,eu as vrea sa mai scutim bani pe care ii vom da pe drumuri si pe la procese,se poate rezolva problema prin succesiune?la un notar?sa nu mai fie nevoie sa mergem la tribunal?daca ea ne da in judecata noi putem sa ii cerem umatate din bani care sau cheltuit cu inmormantarea?chiar daca nu am toate chitantele?va multumesc pentru viitoarele raspunsuri si sper k ati inteles ce am vrut sa spun,daca mai am intrebari o sa mai intreb.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: eu2008 , utilizator 12:24, 27 Martie 2011
In functie de cotele care revin fiecarui mostenitor stabilite de catre notar sau instanta de judecata dupa dezbaterea succesiunii,
multumesc frumos pentru raspuns,dar daca succesiunea nu se va face prea curand fiica si sotia decedatului se poate folosi de bani?si cat la suta?sper k ati inteles la ce mam referit.sora mamei are pana la urma dreptul la bani?
Regula este ca dupa decesul autorului ntoti mostenitorii au aceleasi drepturi cat si obligatii.Daca banii sunt in banca si nu are nimeni procura pentru a face operatiunile bancare, banca nu elibereaza sumele. Deschideti imediat succesiunea la notar pentru a nu avea probleme cu banii de care vorbiti.
toti mostenitorii rezervatari ai defunctului au dreptul la bani...si sotia si fetele.
baloi gica a scris:

Regula este ca dupa decesul autorului ntoti mostenitorii au aceleasi drepturi cat si obligatii.Daca banii sunt in banca si nu are nimeni procura pentru a face operatiunile bancare, banca nu elibereaza sumele. Deschideti imediat succesiunea la notar pentru a nu avea probleme cu banii de care vorbiti.

probleme vor aparea oricum daca sora indepartata nu va dori sa dezbata succesiunea la notar, tot in instanta se va ajunge.

Alte discuții în legătură

Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)