avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA LUI X?
Sau totul ii revine lui G. care are si testament deplin facut cu X....
Cel mai recent răspuns: GABYBABY , utilizator 15:03, 19 Iunie 2014
Sunteti cu dezbaterile succesiunilor la zi? S-a dezbatut succesiunea dupa sotia decedata a lui X? D-na X este mama fetelor G si M? Este mama ambelor fete sau numai a uneia? Daca e numai a unei fete, a carei fete? Cine a murit prima, d-na X sau fiica M?
da D-na X este mama ambelor fete....da s-a facut la moarte ei succesiunea...prima a murit mama D-na X...APOI fiica M....Acum D-NU X...IN VIATA E NUMAI fIICA G..
Dupa fiica M s-a dezbatut succesiunea? Oricum, fiica M a mostenit-o pe mama, d-naX. Pe fiica M a mostenit-o in orice situatie sotul. Spun in orice situatie deoarece daca defuncta M a avut copil/copii, va fi mostenita de sot si de copil/copii. Daca n-a avut copii, va fi mostenita de catre sot si de ascendentul privilegiat d-l X (tata) si de colateralii privilegiati (frati/surori). Ce difera de la caz la caz e cota sotului defunctei M. Revin, decedata M a avut urmas(i)?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Cu fiica M. nu s-a mai tinut legatura cu vreo 5 ani inainte sa moara...iar dupa moarte cu ginerele Y nici atat...copii nu au avut...Intrebarea mea e daca ginerele Y vine la succesiunea D-nlui X in concurs cu singura fiica in viata D-na G. REPET: X cat traia i-a facut si testament lui G prin care voieste ca ce ramane dupa moartea lui sa-i ramana fiicei G.
In situatia descrisa testamentul este apa de ploaie. Oricum G il mosteneste pe X pe de-a-ntregul, asta deoarece sora M nu a avut urmas iar sotia lui X este decedata. Despre celelalte clase de mostenitori nu discutam, G i-a indepartat. Sotul lui M nu-l poate mosteni pe d-l X, dar si-a mostenit sotia, iar sotia si-a mostenit mama, pe d-na X. Aici mai intervine un aspect, e vorba de acceptarea mostenirilor, sunt niste termene. Consultati un notar, va va explica in amanunt. Un lucru e sigur : cumnatul lui G nu-l mosteneste pe d-l X.

Alte discuții în legătură

Succesiune DR a avut patru copii, toti casatoriti. Unul dintre fii a decedat in 2003. Sotia lui traieste. DR a decedat in martie 2005. Una dintre fiice a decedat ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)