avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi din casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi din casatorie

buna ziua,eu si sotul meu nu mai suntem impreuna ,doar in acte,deoarece nici unul dintre noi nu am inaintat divortul (lipsa momentan de bani),dar el nu mai are rabdare si vrea sa se mute in casa pe care amandoi am construit-o si la care amandoi bineinteles ca platim (inca) rate,cu femeia care ia facut un copil, mi-a luat cheia fara ca eu sa stiu si ia dat-o ei..........s-a motivat ca trebuie sa o duca undeva ca sa poata sa-si creasca copilul......ori nu mi se pare normal deoarece si eu sunt proprietara si bineinteles ca nu i-am dat acordul.........intrebarea mea este pana divortam si impartim bunurile care le avem,dobandite in 20 de ani de casnicie....cum pot eu legal bineinteles sa o pot impiedica pe femeia asta sa intre in casa mea? Specific ca sotu' de la intai luna viitoare vrea sa locuiasca in casa impreuna cu femeia asta ........ce pot sa fac ca sa-i impiedic,deoarece el nu vrea mai astepte pana divortam. Va multumesc.:sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
eclesia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 18:38, 27 Martie 2011
Nu aveti decat sa introduceti actiune de divort
ok..... asta o voi face cat mai curand posibil,dar pana atunci el are dreptul sa o instaleze acolo pe femeia asta? nu ar trebui sa astepte pana finalizam situatia dintre noi? Intrebare: pot sa depun plangere impotriva ei .....eu stiu.... de violare de domiciliu....sau impotriva lui de abandon de familie........mentionez ca avem o fata an.1 facultate la zi,si din cate am auzit,atata timp cat urmeaza o facultate si nu are nici un venit decat de la parinti,el este obligat de lege sa o ajute material (pensie sau asa ceva).......nu vreau decat sa actionez pe cale legala si civilizat ,dar el nu vrea sa mai astepte. PS:mentionez ca este cadru in MAI,dar nici macar asta nu-i da dreptul sa incalce anumite drepturi ale familiei.......ca sa nu mai vb de chinurile pshice la care ne-a supus pe mine si pe fiica mea. va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc
Fiind si casa lui poate aduce sa loruiasca pe cine vrea in jumatatea lui de casa.Asa ca ii poate face si buletinul la adresa dvs. Din pacate.Puteti fiind cadru MAI sa-i faceti probleme la serviciu,adica sa depuneti reclamatii la politie pentru rele tratamente,pentru tulburarea linistii publice,etc.
De ce sa ii faca probleme la serviciu? De ce sa se razbune, nu ar castiga nimic, doar si-ar inversuna sotul si mai mult
si chiar daca s-ar fi pronuntat divortul,acest lucru nu rezolva problema casei.va trebui sa faceti si partajul,iar in cazul in care nu va intelegeti si veti ajunge sa va imparta instanta bunurile comune...va mai dura cel putin 2 ani,pana la epuizarea tuturor cailor de atac.din pacate,nu aveti ce face,doar sa o acceptati pe iubita sotului in casa si sa locuiti impreuna sau sa plecati dvs.pana o va aduce in casa ii va face probabil si mutatie la adresa respectiva ca sa fie in legalitate,mai ales ca prin natura meseriei stie ce ar trebui sa faca.asta este romania,astea sunt legile,asa protejeaza statul femeia care se afla uneori in asemenea situatii si este umilita dupa ce 20 de ani a avut o famile si un copil si au muncit impreuna ptr tot ce au realizat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sunt in divort cu sotul meu,pe langa violenta pshica ... Simonabv Simonabv Buna ziua,sunt in divort cu sotul meu,pe langa violenta pshica asupra mea si mai nou a copiilor,vrea sa plateasca o femeie sa vina sa stea in locuinta cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la habitatie viagera geanistoica geanistoica Buna ziua ! Eu si sotul meu am facut un act de habitatie viagera pentru casa pe care o avem in favoarea fiicei lui din alta casatorie. Eu as vrea sa renunt ... (vezi toată discuția)
Inainte de finalizarea partajului (care inca nu a inceput), fiul meu poate cere fostei sale sotii ... IOANA-DOINA DRAGAN IOANA-DOINA DRAGAN [b]#-o....sa-si ia din casa lui toate bunurile personale ?! Deja divortul s-a pronuntat, aceasta are o noua locuinta, o noua adresa deci, are planuri imediate ... (vezi toată discuția)