avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna 2011

Buna ziua ,am o nelamurire ,privind durata concediului de odihna pe anul 2011!?
In anii trecuti, se calculau zilele : dupa vechime +cele pentru conditii speciale +cate 1 zi pentru fiecare 5 ani petrecuti in aceeasi unitate.Am inteles ,ca nu se mai dau acele zile de fidelitate, dar cei de la serviciul runos au spus ca indiferent de vechime ,nu avem voie sa depasim 33 zile ?!!
eu nu am gasit nimic in noul cod al muncii ,care sa spuna asa ceva !? Va rog respectuos daca ma puteti lamuri.( eu am 18 ani vechime si beneficiez de 8 zile pt conditii speciale )
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 28 Martie 2011
1. Codul muncii nu prevede o limita maxima a numarului de zile de CO, numar obtinut prin cumulul diferitelor prevederi din CCM aplicabil unitatii in care lucrati.
2. Este posibi ca in CCM aplicabil unitatii dvs. sa fie si o asemenea prevedere.
Faceti o adresa scrisa celor de la RUNOS sa va raspunda cu temei legal.
Multumesc frumos ! astept un act legal de la serviciul runos! am uitat sa specific ca lucrez in sistemul bugetar.
Multumesc .
Utilizatorul lucreaza intr-un spital. In ccm 2008-2010 era intr-adevar trecut o zi de concediu suplimentar ptr fiecare cinci ani petrecuti in unitate, plus alte zile de concediu suplimentar ptr cei care lucreaza in conditii deosebite( radiologie, anatomie patologica, fochisti etc). Intrucat ccm-ul nu a fost prelungit, iar ccm 2010 2012 nu a fost inca semnat ( domnul Petcu era ocupat cu altele...!) nu mai exista o baza legala ptr acordarea acelor zile de concediu, iar cei de la runos trec pe cerere doar ... aici m-am blocat deoarece nu stiu de pilda in ce baza imi acorda mie( 25 ani vechime) 30 de zile, codul muncii spunand minim 21. Probabil dupa semnarea ccm se va reveni
In sistemul bugetar sunt aplicabile si prevederile HG nr.250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica carmenemiliatoma carmenemiliatoma Buna ziua, As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime plus mobile plus mobile Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi in CCM sau in Codul muncii cum se acorda zile in plus la concediul de odihna in functie de vechime, eu am ... (vezi toată discuția)
Statut personal contractual platit de la buget Isa  Radov Isa Radov As dori o lamurire privind urmatoarea speta: Cf Legii 329 unele institutii care se autofinantau au fost trecute la categoria \"bugetar\", adica va luam toti ... (vezi toată discuția)