avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea platii indemnizatiei pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului cu handicap

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestre copil cu handicap mediu. Ne descurcam destul de greu din indemnizatia lunara pe care primim. La vechiul angajator nu vreau sa revin (nu merita) si intre timp am gasit un alt loc de munca.Intrebarea mea este : in caz ca noul loc de munca nu va fi asa cum se promite sau starea copilului nu va permite sa lucrez, pot solicita din nou indemnizatia crestere copil cu handicap.
Multumesc,
Ps. raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:51, 28 Martie 2011
Conform art. 12 din Legea 448/2006, republicata
(1) Persoana care are în îngrijire, supraveghere si întretinere un copil cu handicap beneficiazã, dupã caz, de urmãtoarele drepturi:
....
b) concediu si o indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu vârsta cuprinsã între 3 si 7 ani;

In adeverinta de la angajator trebuie sa se specifice faptul ca (mama sau tata, dupa caz) se afla in concediu de ingrijire copil; de asemenea pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, parintele care doreste sa beneficieze de acest drept depune anual la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de la domiciliu cererea insotita de actele doveditoare.

ce varsta are copilul?
3 ani si 5 luni
Da. Puteti suspenda si , ulterior reveni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii acordate copiilor cu dizabilitati valeria-aurelia valeria-aurelia Buna ziua.Am o fetita cu un hadicap grav in varsta de 4 ani,eu beneficiez de indemnizatia de la 3 la 7 ani.Intrebarea mea este daca se mai poate beneficia si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in paralel cu indemnizatia crestere copil cu handicap augustinandreea augustinandreea buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am nascut in 2011 un baietel si am intrat din somaj in indemnizatie.La doi ani am prelungit ... (vezi toată discuția)
Legea 448 + indemnizatie crestere de 600 sau 85% mirela 20 mirela 20 buna ziua am 2 gemeni de 2ani si o luna . mar interesa daca iau indemnizatie pe legea 448 pot lua si indemnizatia de 600 sau 85%? mentionez ca ambii copii au ... (vezi toată discuția)