am o linie de creditare si mi-au micsorat-o fara sa ma anunte. aveam 20.000 ron creditare, am scos 1000 ron si ei mi-au micsorat limita la 300 ron, fiind obligat sa platesc comision depasire limita credit. repet nu am fost anuntat, s-a facut fara motive. din august se intampla aceasta chestie, si vreau sa stiu dc ii pot da direct in judecata sau exista obligatoriu alte proceduri inainte de a face actiunea in judecata.
inainte de a decide cum trebuie sa actionati, mergeti la banca si solicitati informatii privind diminuarea limitei de credit si motivele pentru care nu ati fost instiintat. daca s-a redus limita de credit, dvs ati utilizat din creditul aprobat initial si implicit pentru partea de credit neautorizat la utilizare platiti dobanzi majorate. este posibil sa va fi revizuit bonitatea (din documentele contabile solicitae periodic) si sa fi rezultat o deteriorare a situatiei financiare actuale fata de cea de la momentul aprobarii limitei de credit. Dar, cel mai bine, va vor lamuri ofiterii de credit, intrucat nu ati furnizat informatii suficiente pentru a clarifica speta pe deplin. oricum, succes........:(