avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viata in propria casa alterata de disconfortul creat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viata in propria casa alterata de disconfortul creat de zgomotul dintr-un magazin

Buna seara,
locuiesc la et 2 al unui bloc mare cu multe etaje.Am ghinionul sa ma aflu deasupra unui market de calibru in Buc.De ceva timp activitatea pe care o desfasoara in interiorul magazinului, a devenit pt mine greu de suportat, si cu mare consum de energie.
Acest zgomot provine de la paletii care sunt trasi prin magazin, pe un culoar, deasupra caruia am ghinionul sa locuiesc, pe drumul dinspre magazie spre magazin, facandu-se astfel aprovizionarea.Ma refer strict la zgomotul care se aude in magazin nu la cel care se obtine din descarcare etc, in afara magazinului.
Acest zgomot este ca al unor senile de tanct.Este dat de rotile paletilor, care atunci cand sunt incarcate cu cine stie cate 10 de kg, creaza un disconfort greu de imaginat.Trebuie sa traiesti asta zi de zi, si la ore matinale, adica sa nu mai poti sta in pat din cauza disonfortului fonic.
Pe langa asta mai exista zgomotul produs de motoarele de la frigidere care se afla pe exterior, si care se opresc doar 3 min, la intervale mari de timp.In rest, continu, zi si noapte exista un huruit infundat care rezoneaza si care se aude si cu geamul deschis.
Intr-un acces de insuportabilitate, lucrez in schimburi,apoi am avut o saptamana de concediu in care am depins pur si simplu de miscarile de cu 2 etaje mai jos, am facut o sesizare la primarie care la randul lor au trimis-o politiei de sector.
Si ce am aflat?
Intre Asociatia de Proprietari si acest magazin este incheiat un protocol prin care societatea se obliga sa asigure aprovizionarea magazinului dupa ora 06 si nu mai tarziu de 21.Despre care nu stiam nimic, si pt care nu m-a intrebat nimeni. Si care nici macar nu a fost respectat, devreme ce activitate de aprovizionare etc a magazinului se desfasura intre 05-24.
Ce s-a obtinut?
Frecventa galagiei deranjante s-a diminuat, si ma intreb cum de inainte nu se putea intampla?Dar ce folos, daca zgomotul de senile nu este atenuat, iar huruitul motoarelor este tot prezent.
Spuneti-mi, va rog, ce pot face?
Administratora este dupa cum am vazut-o, partinitoare, stiu ca magazinul plateste un fel de chirie, si apoi nu o deranjeaza cu nimic acesta situatie.O deranjez eu, care ii prezint o situatie neplacuta.
Chiar la ora la care scriu aceste randuri, e aproape 23, suport zgomotul de motor huruit in urechi.
Si culmea, sunt persoane care complac in situatia asta.
Va multumesc,
astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 23:14, 29 Martie 2011
Va sfatuiesc sa va adresati Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean al judetului in care aveti domiciliul. Aceasta institutie poate sa controleze o societate privitor la respectarea limitelor impuse de actul de reglementare (autorizatia de mediu) din punct de vedere al mediului, implicit al nivelului de zgomot admis. Garda de mediu poate sa impuna incadrarea in limitele admise ale nivelului de zgomot. Eu am lucrat in acest domeniu si va spun un lucru sigur. Faceti o sesizare in scris la garda de mediu explicand ce disconfort suferiti.

Succes!
Am indraznit sa dau un sfat desi nu sunt consultant ci doar utilizator insa pentru ca am lucrat doar in domeniul protectiei mediului am cunostinta de asemenea situatii. Sper ca nu am incalcat regulamentul forumului transmitand si eu o solutie pentru o intrebare.

Multumesc!
Cei de la mediu ii obliga la antifonare pe cei care au spatii comerciale in blocuri de locuinte. Ati putea sesiza si pe cei de la primarie care le/au eliberat autorizatia de functionare si certificatul de urbanism .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Deranj de la un atelier mecanic situat la parterul blocului. yamada yamada Mi-am cumparat recent un apartament de 2 camere la etajul 1 al unui bloc ce are la parter spatii comerciale din constructie. Ghinionul meu este ca sub ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! vreau sa ma ajutați ,va rog . stau intr un complex ... RamonaFlorentina27 RamonaFlorentina27 Buna seara ! Vreau sa ma ajutați ,va rog . Stau intr un complex de case duplexuri . In dreapta mea lipita de casa mea mai este o casa acesta a deschis la ... (vezi toată discuția)