avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie marita pentru grupa I de munca - balerin
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie marita pentru grupa I de munca - balerin

Buna seara.Am citit discutiile de pe acest forum referitoare la marirea pensiei pentru grupa I de munca si ma refer la balerini.Si eu am fost balerina ,am lucrat efectiv 23 de ani in grupa I si m-am pensionat cu data de 01.01.2000 la limita de varsta si vechime integrala..Nu am inteles exact daca beneficiez sau nu de aceasta marire.Mentionez ca foste colege care s-au pensionat la varsta de 50 de ani si inainte de 1990 au beneficiat deja de marire. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:49, 30 Martie 2011
Nu conteaza varsta la care v-ati pensionat, ci stagiul complet de cotizare care a fost avut in vedere la determinarea punctajului mediu anual. Beneficiaza de punctaj suplimentar aferent perioadei lucrate in grupe de munca numai persoanele al caror punctaj mediu anual a fost determinat in functie de stagiul complet de cotizare corespunzator datei nasterii.

Am scris, pe larg, toate prevederile legale in discutia de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca doriti, reveniti cu data nasterii si cu stagiul complet de cotizare din buletinul de calcul al deciziei de pensie care a fost emisa in 2005, conform OUG nr. 4/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balerin grupa 1 de munca bako bako Pensionara din data de 01.10.2007.Stagiul complet de cotizare 25 ani,stagiul total de cotizare 35 ani 6 luni 7 zile din care conditii speciale 25 ani 11 luni 7 ... (vezi toată discuția)
Majorare punctaj grupe de munca - oug nr. 209/2008 sch sch Majorarile de punctaj conf.OUG 209 se vor aplica si pensionarilor carora li s-au facut recalcularea punctajului in 2005 si care,datorita anilor de grupa, au ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare nicu6666 nicu6666 Am primit de la Casa de pensii ALBA decizia de pensionare: -Stagiul total de cotizare realizat_47ani 10luni 5zile -In conditii normale de munca_12ani 8luni ... (vezi toată discuția)