avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

Buna ziua,

am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h.
Am fost oprit de un politist care se afla in alta masina, tot el a completat si procesul verbal.
Din ce am inteles din diverse legi, doar agentul constatator, adica cel care vede viteza pe radar, poate sa-mi completeze procesul verbal.
In cazul meu, cel care a completat PV-ul a aflat viteza cu care am circulat prin statie.

Are rost sa contest PV-ul? Am sanse?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:15, 2 Iunie 2010
Doar daca vreti sa mai trageti de timp. Actiunea nu are sorti de izbanda.Dar cine stie? poate exista vreun motiv de nulitate in pv.
Cu stima,
av.M.Hornea
in primul rand cel ce vede viteza pe radar este operator radar , si nu este obligatoriu sa fie si agent constataor, cel ce constata contracventia si intocmeste procesul verbal este agent constatator. Atata timp cat ati semnat fara rezerva/ comentarii procesul verbal faceti contestatie absolut degeaba. Daca ati facut precizari la comentarii daca exista stersaturi este ilizibil puteti face o contestatie la judecatoria de pe raza localitatii unde ati fost sanctionat. in prima instanta se vor anexa la dosar si probele (pozele radar), daca aveti castig de cauza in prima instanta urmeaza recursul facut de politie ca asta este procedura.
oricum ca si costuri nu implica nimic deoarece va puteti reprezenta singur.
Exista posibilitatea ca agentul care v-a sanctionat sa nu aiba atestat de folosire a respectivului aparat radar, pentru ca nu toti politisti au asa ceva, dar acest lucru il puteti afla doar daca veti contesta procesul verbal. Pot exista si alte cauze de nulitate a acestuia. Contactati un avocat care sa vada procesul verbal.
Sfatul meu este sa formulati contestatie.
Am uitat sa mentionez, ca nu am semnat PV-ul, iar la observatii am declarat ca nu am avut viteza inregistrata de aparatul radar.

Va multumesc pentru raspunsuri. O las as si cand o sa vina amenda o sa o platesc.

Multumesc inca odata.

cabinet individual avocat TOCEA DANIEL a scris:

Exista posibilitatea ca agentul care v-a sanctionat sa nu aiba atestat de folosire a respectivului aparat radar, pentru ca nu toti politisti au asa ceva, dar acest lucru il puteti afla doar daca veti contesta procesul verbal. Pot exista si alte cauze de nulitate a acestuia. Contactati un avocat care sa vada procesul verbal.
Sfatul meu este sa formulati contestatie.


In afara de cele corect indicate de distinsul dn.avocat ,aveti posibilitatea la sosirea procesului verbal la domiciliu sa vedeti daca cele consemnate corespund adevarului sau daca agentul constatator a completat corect toate rubricile din procesul verbal,daca sunt aplicabile cauzele de nulitate prev.de art.16 si 17 din Og.nr.2/2001.
De asemeni veti verifica daca procesul verbal a fost semnat si de o alta persoana in calitate de martor care sa ateste ca ati refuzat semnarea.
Contestatia trebuie sa o depuneti la instanta competenta teritorial, in termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu a procesului verbal

Alte discuții în legătură

Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)
Motiv contestatie pv contraventie - amenda radar Alex Miºa Alex Miºa Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu 65 km/h si sanctionat cu amenda si 2 puncte de penalizare. Nu am avut obiectiuni, asta este, ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)