avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitatea absoluta

buna ziua; Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta. In acest caz nulitatea este neprescriptibila ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 31 Martie 2011
decizia de incetarea raportului de munca se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii(luarii la cunostinta). Nulitatea absoluta/relativa se constata de conditiile contestarii acesteia de catre instanta de judecata. Cu atat mai mult cu cat este emisa cu incalcarea procedurii legale , veti avea sanse de castig.
Exceptiile privind nulitatea se solutioneaza cu intietate, fara a intra pe fondul cauzei
nicxon a scris:

buna ziua; Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta. In acest caz nulitatea este neprescriptibila ? Multumesc.


Nulitatea in acest caz este prescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala art 65(1) mivvsc mivvsc buna ziua, mi-a incetat cim cu art 65(1), restructurare post pe motive economice am primit notificarea, preavizul si acum 7 zile decizia -la nivel de tara ... (vezi toată discuția)
Concediere Cristina-Rodica Cristina-Rodica Buna ziua! Mi s-a comunicat ca de la 01.05.2014 voi fi concediat(sunt economist) iar atributiile mele(lucrari de contabilitate si resurse umane) vor fi ... (vezi toată discuția)
Notificare? preaviz? decizie? ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua, Singurul act care mi-a fost trimis, referitor la concediere este cel care se regaseste in link ul de mai jos. Cum pot interpreta acest act, care ... (vezi toată discuția)