Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis bloc

buna ziua,am o mare dilema si nu stiu cum sa procedez.
Locuies intrun bloc cu 10 etaje la ultimu etaj!cum in perioada asta,ploua ffff mult,imi ploua si mie in apartament!firma care a reparat acoperisiul nu este de gasit cum spun cei de la asociatie!nu asta e problema mea..ci:daca o sa se repare acoperisul,cine imi zugraveste mie apartamentul?am dreptul asta?pot sa ii(asociatia_) dau in judecata?din cate am vb cu seful de scara-nici o sansa baiete- asta a fost raspunsul lui!ce ma sfatuiti sa fac?am vreo sansa sa imi apar drepturile in instanta?adica...legal,am dreptul sa mii se repare si zugraveala?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:21, 1 Aprilie 2011
Mihail-Mihai a scris:

nu trebuie sa va duceti personal la firma care a reparat acoperisul, cereti de la asociatie numele firmei cu toate datele (sediu, c.u.i.) si deschideti actiune in instanta impotriva firmei.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Contractul de prestari servicii a fost intre Asociatie cu semnatura Presedintelui, si prestatorul cu semnatura reprezentantului firmei..Care este raportul juridic dintre acel proprietar pagubit si prestator?? Nici unu?? Atunci caut cu cine eu am raport juridic, si cine raspunde de prejudiciul,??,Asociatia de Proprietari prin presedinte..OK.? #-o:(
deci sa inteleg ca eu am "treaba"doar cu asociatia de proprietari,nu si cu firma prestatoare?intrebarea e:pot sa castig procesul pt zugravirea apartamentului?
Exact, raportul juridic al propietarilor este intre asociatia de proprietari si membrii asociatiei prin "Acordul de Asociere", Si deci; asociatia de proprietari prin organele de conducere (presedinte, comitet executiv, comisie de cenzori si administrator), raspund in mod deliberat in fata legii si a propietarilor pentru pagubele generate prin neglijenta acestora.
Dumneavoastra nu aveti nicio treaba cu firma prestatoare de servicii, ci cu factorii de raspundere ai aslociatiei de proprietari. Sper ca ati inteles cum stau lucrurile (in instanta va trebuie probe cum ar fi; martori care stiu de prejudiciu, contract cu o persoana care trebuie sa va restabileasca confortul, cu acte din care sa rezulte intinderea prejudiciului, sau eventual o expertiza judiciara de evaluare a prejudiciului). Cererea o intemeiati pe "raspunderea delictuala' art.998 si urm. Cod Civil''. Bafta si succes va doresc..#-o
Puteti cu usurinta sa castigati in instanta despagubiri pentru pagubele provocate, daca demonstrati ca aceste pagube au survenit din cauza ca asociatia nu si-a respectat obligatiile. Ideal ar fi sa aveti un document scris prin care sa fi solicitat asociatiei aceste reparatii si sa fie datat cu ceva timp in urma producerii pagubelor. Dar nu neaparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ma cheama in instanta ContSters80880 ContSters80880 Buna ziua, Am un ap. la ultimul etaj si in ianuarie 2010 a inceput sa se ude tavanul.Am sesizat verbal presedintele de asociatie si admin. insa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis de bloc Buna ziua As dori sa stiu daca la constructia unui acoperis de bloc avand proiect toate actele in regula trebuie sa participe toti locatarii din bloc (cu ... (vezi toată discuția)