avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,santaj......am nevoie de sfaturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,santaj......am nevoie de sfaturi

Sunt in divort.Avem 2 copii mici,sotul m-a parasit inainte sa nasc al doilea copil.Pt ca nu-l interesa de copi si de mine,plus ca nu vroia sa comunice am deschis actiune de pensie alimentara.La o luna el a bagat divortul.Au trecut cateva termene la ambele procese.nu mi-a lasat impresia ca vrea sa se impace.mai sunt cateva zile si va urma procesul de stabilire pensie alimentara.Pt ca au insitat niste cunostinte comune,am acceptat sa ne impacam,sa iesim cu copiii la plimbare.am stabilit ca vom cere suspendarea proceselor,insa el vrea inchiderea lor?Cum e mai bine?Si surpriza.....el imi spune ca daca vreau sa fim impreuna va trebui sa semnez un act la notar in care sa recunosc contributia lui mai mare la achizitionarea unui imobil in timpul casatoriei.I-am cerut atunci sa trecem si banii pe care i-am avut eu,dar zice ca nu mai stie ca am avut acea contributie,vrea sa-i dau banii dati pt rate cat timp am fost despartiti,pt ca spune el ca i-a fost greu sa plateasca.I-am amintit ca eu am stat cu cei 2 copii ,dar asta nu conteaza.I-am cerut sa recunoasca si contributia mai mare a mea cat am locuit la mama si am avut locuinta inchiriata pt a plati mai usor rate,dar nu accepta asta.Vrea ,sa aiba o hartie doar cu contributia lui ,a mea nu mai conteaza.I-am spus ca ma gandesc,lucru care l-a facut sa devina recalcitrant.Nu stiu ce decizie sa iau.i-as mai da o sansa de dragul copiilor,dar ma gandesc ca nu vrea decat sa fabrice probe pt partaj.Plus ca ceea ce face e un santaj.Cum vede instanta acest lucru?Spuneti-mi si mie ce sfaturi imi dati si ce parere aveti despre el.
Cel mai recent răspuns: white55511 , utilizator 09:31, 6 Aprilie 2011
ai face cea mai mare greseala din viata ta, am trecut printr-un caz similar si stiu ce zic, nu avea incredere in el, s-ar folosi de tot ce ii cade in mana pt a te lasa pe drumuri
am citit printre randuri...,daca ar vrea ceva serios nu v-ar plimba pe la notariat..,nu semnati numic; mergeti la av dvs (sau la altul)si stati pe larg de vorba despre tot...
Transati drastic toata situatia si nu acceptati nimic ,fabrica probatoriu il invata avocatul termenii contributie ,notar sunt termeni av. ,pensia nu este dreptul dv. ci a copiilor si instanta se va pronunta din oficiu
Buna seara,

Si surpriza.....el imi spune ca daca vreau sa fim impreuna va trebui sa semnez un act la notar in care sa recunosc contributia lui mai mare la achizitionarea unui imobil in timpul casatoriei.I-am cerut atunci sa trecem si banii pe care i-am avut eu,dar zice ca nu mai stie ca am avut acea contributie,vrea sa-i dau banii dati pt rate cat timp am fost despartiti,pt ca spune el ca i-a fost greu sa plateasca....

Raspunsul,l-ati primit din insasi "pretentiile dumnealui".Doamna,nu luati in calcul,parerile sau sfaturile cunostintelor..etc.Singura persoana cre trebuie sa-si hotarasca viitorul,sunteti numai dvs.
Nici macar "copiii" nu trebuie sa va influenteze in ceea ce veti hotari,atita timp cit singura observati ca sotul dvs.,a devenit violent cind nu a obtinut ceea ce-si propusese.Este clar ca are un interes meschin,deduc din descrierea dvs.Vedeti-va mai departe de viata ,pina nu este prea tirziu.:luck:
Nu suspendati nimic, divortati, copii va vor fi incredintati, instanta va hotara aportul fiecaruia privind bunurile, apoi veti vedea interesele sale, daca vrea sa fiti o familie, puteti trai si in concubinaj pt un timp, insa ganditi-va bine.

Alte discuții în legătură

În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament cu credit ipotecar. ce se va întâmpla dacă doar soțul va plăti ratele după divorț? ydaa ydaa Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: eu si sotul meu am achizitonat un apartament, acum 2 ani , prin credit impotecar, la care platim rate. Anul ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri familiale loredana_elle loredana_elle Buna seara! Sunt casatorita de 8 ani si am ajuns sa nu ne mai intelegem.In urma neintelegerilor sotul m-a avertizat ca nu mai participa cu absolut nimic in ... (vezi toată discuția)