avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentare la primul termen de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentare la primul termen de divort

Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca primul termen il avem pentru data de 9 iunie .Ce se intampla daca nu ne prezentam niciunul ?
Nimic rau pentru d-voastra, adica v-ati mai acordat inca o sansa! Bafta in continuare!=D>
puteti sa nu va mai prezentati la primul termen sau puteti face o cerere scrisa prin care sa renuntati la proces.cererea o puteti depune personal la registratura judecatoriei sau prin posta cu confirmare de primire.
Este foarte bine ca ati ajuns la o astfel de intelegere, respectiv aceea de a mai acorda o sansa acestei casnicii
Varianta optima in aceasta situatie este sa va prezentati amandoi la termenul fixat si sa solicitati suspendarea cauzei la cererea partilor.
In aceasta varianta, dosarul va putea fi repus oricand in termen de maxim un an de al data suspendarii, desigur aceasta numai in situatia in care constatati ca relatia nu evolueaza in sensul dorit.
In cazul in care ajungeti la concluzia ca aceasta casnicie este "salvata" atunci nu veti mai solicita repunerea pe rol in termen de 1 an si cauza se va perima.
In situatia in care reclamantul , adica dvs. nu va prezentati la primul termen de judecata, instanta va respinge actiunea de divort ca nesustinuta, iar in caz de "esec", o veti lua de la capat cu depunerea actiunii.
In caz ca nu se prezinta reclamantul, instanta de judecata va respinge cererea ca nesustinuta.
Daca ambele parti nu participa la prima zi de infatisare, instanta de judecata va dispune suspendarea cauzei , cu posibilitatea repunerii pe rol.
Puteti participa , impreuna, si , totodata, puteti mentiona ca a operat impacarea.
O alta varianta e si cea mentionata de colega mai sus, renuntarea la judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord LexyaAlexya LexyaAlexya Buna ziua, Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. ... (vezi toată discuția)
Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la actiunea de divort ContSters221329 ContSters221329 a depus intampinare prin care nu e de acord cu divortul, fara cerere reconventionala. vreau sa renunt la judecata divortului, trebuie sa fac o cerere sau nu ma ... (vezi toată discuția)