avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mi-am pierdut casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mi-am pierdut casa

Parintii mei si-a construit in 1988 o casa pe un teren ( 2000 m) primit de bunicii mei de la CAP. Dupa 1990 cand a aparut legea privind recuperarea terenurilor de catre fostii proprietari, am fost dati in judecata de vechiul proprietar, a castigat 1000 m el si 1000 m de care este casa noi, ni s-a dat hotarare definitiva si irevocabila, am fost pusi in posesie in 2002, ulterior de la primarie i s-a dat act de proprietate si pe bucata noastra de teren (2008), ne-a dat din nou in judecata si a castigat, acum suntem obligati sa demolam casa si sa ii lasam terenul.Am facut recurs. Ce sanse credeti ca avem?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:50, 3 Aprilie 2011
Ati putea, daca sunteti constructori de buna-credinta sa beneficiati de un drept de superficie pentru suprafata unde aveti casa
adinamihaila a scris:

Am facut recurs. Ce sanse credeti ca avem?

Cap sau pajura?

Daca ati avut avocat, atunci intrebati-l pe el. Caci, spre deosebire de noi, el are in fata inscrisurile din dosar si, prin urmare, ar avea si habar despre ce vorbeste. (noi n-avem cum sa evaluam sanse dupa ...impresii).

Daca nu ati avut avocat, atunci s-ar putea ca "economia" pe care ati facut-o prin neangajarea unui avocat sa va fi costat al naibii de scump.
Macar in recurs ar trebui sa va angajati unul, desi ca ...oricat de destept ar fi el, tot nu va putea sa obtina in RECURS ...ceea ce nu s-a cerut la vremea cand trebuia.

Vad din ce in ce mai mult aceasta "practica": Partea se apara singura la fond, in prima instanta, gandind ca daca va pierde va angaja un avocat. Pierderea s-ar putea sa fie...definitiva si irevocabila. Caci un avocat in calea de atac este "legat de maini" de ceea ce ati cerut ori n-ati cerut la prima instanta. (in calea de atac nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot face alte cereri noi).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
romascanu, moderator
S-a ignorat hotararea instantei din 2002 si s-a emis titlu de porprietate pe aceeasi suprafata in 2008?
am avut avocat la fiecare proces....mai mult de atat el nici nu a avut avocat si a castigat...
in actul dat acum de judecatorie hotararea nostra definitiva si irevocabila din 2002 este numita " act incert", iar titlul sau de proprietate emis la 6 ani diferenta a fost considerat valid

Alte discuții în legătură

Anulare sentinta definitiva si irevocabila costinico costinico cum poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila emisa de o instanta locala? poate fi anulata de aceeasi instanta printr-o alta sentinta? (vezi toată discuția)
Antecontract nul arianaioana arianaioana in 2009 am dat avans printr-un antecontract pentru cumpararea unei case nefinalizate ulterior pana la finalizarea actului de v-c am constata ca ,casa se afla ... (vezi toată discuția)
Apel si recurs in instanta cosminghe cosminghe Buna ziua Sunt asociat si administrator la un sc 50%, m-am certat cu asociatul iar acesta si-a cerut banii investiti in intanta dosarul a foast judecat ... (vezi toată discuția)