avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt învinuit de înșelãtorie - art. 215
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt învinuit de înșelãtorie - art. 215


Buna ziua
Ma numesc Costa sunt navigator.Acum un an 2010 in cursul lunii ianuarie am fost sami depun cv pe la diferite agentii de recrutare am fost contactat de un tip care mia zis ca e de la o agentie sami propuna un contract am demarat actiunea de plecare eu fiind d
cta el din tulcea am fost anuntat ca am sa fac niste acte ce costa 25o euro a venit in constanta tipul mam intalnit iam dat suma ulterior am constatat ca dupa ce iam dat banii nu mai ma suna am luat legatura cu el in urma discutiilor am cerut suma inapoi spunandui cal dau pe mana politiei.
Tipul mia cerut un nr.de cont in euro sami trimita banii mia trimis suma de 120 euro in februarie 2010 .am luat suma si mam multumit cu o parte suma recuperata.
In luna martie a aceluasi respectiv la o luna am primit o invitatie la pol.bucuresti .Acolo am constatat ca suma era trimisa de altcineva ca respectivul a dat contul meu sa depuna altcineva ptr.o respectiva plecare tot ca navigator.
Am fost acuzat si respectiv dupa un an ma anuntat ca sunt invinuit de inselaciune.
Mentionez in momentul de acum un an cand mam prezentat la politie explicundumise despre ce este vb.am inteles si lam rugat pe politist sami dea datele persoanei pagubite sai restitui suma .cea ce am si facut respectiva persoana spunandumi ca nu sunt eu cel cu care a vb la tel avand alta voce. acum 1 saptamana am fost citat la politie spunandumi ca sa inceput urmarirea penala avand 3 posibilitati 1 amenda cu caracter administrativ 2 amenda penala sau 3 de la 6 luni la 5 ani asta depinde ce hotaraste procurorul .
Politistul mia adus la cunostinta ca ar trebui sa dau o declaratie alta cu cea ce sa intamplat ca e mai bine si va duce la solutionarea cazului mai repede iam explicat ca nu pot face asta atata timp cat sunt nevinovat aratandui ca lucrez pe salarii de 3000 mii euro lunar si ca nu mam pretat la acea suma de 120 euro.
V a rog spunetimi ce se poate intampla la procuror sau in general in asemenea cazuri cand banii miau fost viratii intrun cont de genul asta eu nu pot demonstra nimik decat verbal LA CE MA POT ASTEPTA DE LA PROCUROR NU AM MAI AVUT PROBLEME DE GENUL ASTA SUMA A FOST REDATA OMULUI EXISTAND LA DOSAR DECLARATIA LUI CA SIA PRIMIT BANII. VA MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:07, 4 Aprilie 2011
in cauze penale e o inconstienta sa te aperi singur, cu atit mai mult cu cit aveti si posibilitatea materiala sa va angajati un aparator cel putin istet. nu lasati lucrurile la voia sortii ginditiva ce inseamna un cazier judiciar in meseria dv. agatzat de cv.
cum suneam un avocat vigilent ar putea demonstra inca din aceasta faza judiciara ca e vorba de primirea unor sume necuvenite si nu de inselaciune (apropos si tentativa se pedepseste aici).
aveti grija.
Recomandarea ar fi, ca in functie de posibilitatile materiale,sa angajati un avocat si sa dati declaratia la politie numai in prezenta acestuia.
Infractiunea de inselaciune poate avea loc si pentru suma despre care faceti vorbire,dar si pentru sume mai mici.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala,iar sarcina dvs si a aparatorului dvs este sa gasiti cele mai bune strategii de aparare pentru a limita consecintele juridice ale infractiunii pentru care sunteti cercetat
Ati punctat cateva elemente care pot fi in favoarea dvs. Ma mir ca v-ati lasat pacalit de politist si de ce nu ati solicitat asistarea unui avocat in faza de ancheta. Normal ca se finaliza repede dosarul, in conditiile in care ati fi dat declaratia care ii convinea de minune politistului, sa trimita rapid dosarul la procuror, iar la el figura cu dosar rezolvat.
Daca vreti sa rezolvati defintiv problema, îi cunoasteti semnalmnetele, angajati un detectiv, va spun ca aveti sanse sa-l ”capturati”, dat fiind ca ati specificat ca aveti un venit lunar considerabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Problema nue de bani ci ca am fost chemat acum un an politistul care cerceta acest caz mia spus ca sunt martor citat cercetarile vor continua daca apar date care ar putea duce la capturarea lui sai anunt .Am plecat in voiaj nu am mai dat de el apoi dupa exact un an mam trezit cu o citatie ca sunt invinuit invitat la sectia de politie din nou am ajuns era alt politist care se ocupa de caz ,mia spus ca sa inceput urmarirea penala ptr.mine si ca sunt probe la dosar ca eu am facut aceasta inselaciune si ca el crede si este sigur ca eu sunt vinovat mia sugerat sa dau o alta declaratie in care sa spun ca regret si sa recunosc ca am gresit ca e mai bine cand ajunge dosarul la procuror.
mia enumerat ca pot primi amenda administrativa ori amenda penala sau condamnarea de la 6 luni la 5 ani.
APOI MIA zis ca am si bile albe exprimarea lui ca suma e recuperata si ca conform a nustiu ce articol dat in 2010 o lege se aplica cu caracter administrativ amnda si asta doar in conditiile care recunosc invinuirea ca sa numai continuie cercetarile si voi fii plimbat la declaratii si pana la 10 ani cat dureaza cercetarile ptr.acest tip de caz mai bine zis ma tatona sa scriu ce vroia el si ca se va termina totu cu o amenda.
iN A DOUA DECLARATIE DATA la ei am scris ca numai declar nimika pana nu ma consiliez cu un avocat.
Ma sunat acum o saptamana sa vin in 2 zile ca alfel trimite dosarul la procuror .
vreau sa stiu daca aveti experiente de genul asta si daca se aplica amenda admistrativa pe mine nu ma afecteaza cazierul ci vreau sa se termine totul o data ca mam saturat de stres credetima
in asemenea cazuri se da amenda sau ce fel se intampla.
suma e recuperata de acel domn nu am cazier .avocat sami angajez tot aici se reduce la amenda din ceam studiat si am consultat un avocat dar cred ca aveti mai multa experienta in asemenea cazuri.
astept un raspuns va mentionez eu am plecat din tara 6 luni acum fiind la nava care muncesc va multumesc cu respect astept raspuns
Este greu de dat pareri pe acest aspect,fara a cunoaste nemijlocit continutul dosarului.
Recoamandarea ar fi,pentru binele dvs,sa renuntati la aceasta strategie,care poate fi paguboasa,sa angajati un avocat si sa stabiliti impreuna strategiile de aparare.
Ar fi indicat sa nu mai dati declaratii decat in prezenta sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt acuzat de inselatorie costa_09 costa_09 Buna ziua Ma numesc Costa sunt navigator.Acum un an 2010 in cursul lunii ianuarie am fost sami depun cv pe la diferite agentii de recrutare am fost contactat ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis dox_aurelian dox_aurelian Am condus fara permis la tara si am fost oprit de politia rutiera mia cerut actele iam zis si leam zis ca nu am permis de conducerere....am fost luat si am ... (vezi toată discuția)
Distrugere - impacare Nappa Nappa Am fost la o cabana si am facut ceva stricaciuni pe acolo iar patronul a depus plangere penala...am fost la politie..neam prezentat...am dat declaratie si neam ... (vezi toată discuția)