avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Traficul de droguri - intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Traficul de droguri - intrebare

buna ziua!am o cunostinta care a fost arestata pt trafic de droguri (etnobotanice, sare de baie) impreuna cu alte 5 persoane. dupa ce au stat 2 luni la arest, au fost mutati la inchisoare, apoi au recunoscut toti acuzatiile. trei dintre ei au fost eliberati conditionat, unul a primit 3 ani si 8 luni, iar cunostinta mea, 4 ani si 6 luni, fiind acuzata de participatie improprie la trafic international. Singura dovada la dosar in legatura cu traficul international a fost ca el ar fi dat nr de telefon al "sursei" si celorlalti. Nu sunt probe ca el a adus droguri din afara, in schimb, pt cei eliberati, cel putin pentru unul dintre ei, sunt dovezi ca a facut mai multe transporturi, dar a declarat ca nu stia ce aduce. cu toate ca "nu stia"
sunt dovezi si ca a avut mai multe vanzari. Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva pentru cunostinta mea, nu se poate sa fi acuzat de trafic international doar pentru ca ai dat un nr. de telefon, sau...Am intrebat mai multi avocati, care nu prea ne-au dat sperante, eventual scaderea pedepsei. Ar mai fi vreo sansa? Credeti ca daca se vor aproba modificarile la codul penal mai putem spera? E adevarat ca daca se va aproba, cei care au pedepse sub 5 ani vor fi eliberati?Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre caz, daca se mai poate face ceva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ilie12345 , utilizator 23:41, 8 Februarie 2014
Credeti ca daca se vor aproba modificarile la codul penal mai putem spera? E adevarat ca daca se va aproba, cei care au pedepse sub 5 ani vor fi eliberati?


Nu stiu unde ati auzit de astfel de modificari, dar asa ceva nu este posibil. Nu va fi eliberat nimeni.
Faptul ca prietenul dumneavoastra a fost condamnat la o pedeapsa cu executare inseamna ca au existat probe despre care nu ati luat la cunostinta, niciun judecator nu va condamna pe cineva pt ca a dat un nr de telefon si atat.
Ati epuizat toate caile de atac?
si eu am auzit la fel.sotul meu si cumnata mea la prima abatere cu droguri fiind primari au fost condamnati la 5 ani jumate iar altii recidivisti si u luat 3 4 ni sau au fost pusi liberi u este corect nu sa tinut cont nici ca erau consumatori.nu este corect legea este prea oarba si aspra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de trafic international de droguri-perchezitie/incadrare juridica deliaioana deliaioana Buna ziua.prietenul meu este acuzat de trafic international de droguri. Mentionez ca este recidivist(condamnat pt furt)...in acest dosar sunt convorbiri ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal-trafic de droguri de mare risc ioana2010maria ioana2010maria In anul 2010 un prieten a fost condamnat la 10 luni cu suspendare pentru trafic de droguri de risc. Apoi in anul 2011 a fost arestat pentru acuzatia de trafic ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei tiberyu tiberyu va salut cu respect am si eu o mare problema si de aceea cer parerile dvs in speranta de a ma folosi de ele intr-un proces penal. mai intai sa va povestesc ... (vezi toată discuția)