avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... victima caderii gardului de la Cimitirul Constanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

victima caderii gardului de la Cimitirul Constanta

Prin intermediul acestui forum de specialitate am nevoie de consilierea celor in masura sa o faca in urmatorul caz: (nu stiu daca ma adresez la categoria potrivita de probleme)
Sotul meu este supravietuitorul accidentului provocat de caderea gardului de la Cimitirul Central din Constanta. Cazul , in sine, este mediatizat, deci se cunosc detalii din mass media.In urma prabusirii gardului sotul meu a suferit fractura de tibie si peroneu picior stang, care necesita operatie (placa, fixata cu suruburi), cel putin trei fracturi ale oaselor bazinului (pubis, sacral si inca un os, care nu stiu acum sa-l denumesc), lovituri, escoriatii, trauma psihica generata de gravitatea accidentului in sine si de moartea prietenului care-l insotea in acel moment. .Pana acum, ca de altfel si de acum inainte, toate costurile cu medicamente, placa cu suruburi, instrumentar (probabil partial), si multe altele le-am suportat si le voi suporta in continuare din buzunarul propriu, deoarece spitalul nu are "de nici unele". Sunt cautata si invitata de organe cu responsabilitate la discutii, iar eu am nevoie de niste sfaturi de la dumneavoastra, pentru a sti sa pun problema in mod corect, deoarece , ma astept sa se incerce sa ma faca sa fiu de acord cu varianta propusa de ei, varianta care sigur pe noi ne va dezavantaja. Din primele informatii pe care mi-le-au furnizat medicii care-l trateaza pe sotul meu mi se spune ca este vorba de operatie,cu placa prinsa in suruburi, de repaus in pozitia culcat timp de 3-4 luni in care nu are voie sa stea pe picioare, sau pe sezut, fiind vorba de fracturi la oasele bazinului, dupa patru luni urmeaza recuperare medicala prin sanatorii si Dumnezeu stie ce-o mai urma si cat se va recupera si cat nu se va recupera. Or costurile in acest caz, sunt imense, iar sotul meu este pensionat de invaliditate gradul doi, iar eu sunt somera si avem inca un copil minor in intretinere in varsta de 16 ani si cateva luni. De asemenea, ma astept ca sotul meu sa fie tratat in spital in asa fel incat sa-l "expedieze" de acolo inainte de 30 de zile, ca sa se poata minimaliza cazul si sa se incerce "aburirea"noastra cu "te miri ce". Sfatuiti-ma cum sa pun problema si cam la ce suma se pot ridica daunele intr-un astfel de caz. Eu nu doresc sa profit de aceasta situatie nenorocita, dar nici nu vreau sa fiu pacalita, asa cum ma astept sa se intample (de fapt sunt sigura ca asta se va incerca) Astept raspunsurile dumneavoastra cat mai repede cu putinta. Daca este nevoie de mai multe detalii sau de detalii referitoare la ceva anume va rog sa-mi transmiteti si eu le voi da.
Va multumesc si va respect !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:10, 3 Aprilie 2011
Este bine sa mergeti la discutii insotita de un avocat. Solicitati spitalului detaliile privind costurile interventiilor , ale medicamentatiei, ale zilelor de internare.
Organelor responsabile solicitati-le costul celor mentonate mai sus si daune pentru trauma psihica a sotului dvs.
Multa sanatate
In primul rand,imi manifest parerea de rau in legatura cu suferintele sotului dvs si solidariteta umana cu acesta.
In mod cert,pana la discutii cu diferiti factori, luati legatura cu un avocat priceput,in functie si de posibilitatile dvs.financiare si formulati o plangere penala pentru neglijenta in serviciu si vatamare corporala impotriva administratorului cimitirului,plangere prin care solicitati si despagubile civile la care v-ati referit si care se vor mai cumula si daune morale pentru suferinta pricinuita sotului dvs prin accidentul suferit.
Pastrati toate actele care reprezinta costurile suportate de dvs(facturile,chitantele retetele ,plata medicamentatiei pre si post operatorii,cele referitoare la refacerea si recuperarea sa,cele legate de transport,etc) pentru a putea dovedi in instanta si la urmarirea penala valoarea daunelor platite pentru a se avea in vedere la obligarea vinovatului la plata daunelor catre sotul dvs.
Despagubirile civile se acorda de catre instanta in masura dovedirii acestora cu acte,martori si alte probe.
De asemeni trebuie sa solicitati prin cererea de despagubiri civile,pe care sunteti obligata sa o depuneti conform legii,pana inainte de citirea rechizitoriului in instanta si obligarea inculpatului la plata unor daune,care reprezinta-astfel cum aratam-contravaloarea suferintelor sotului dvs.
Aceasta este o cerere prin care stabiliti cuantumul acestora,iar instanta urmeaza a se pronunta asupra acesteia,suferintele victimei fiind necuantificabile,conform celor statuate de ICCJ-Sectia Penala , prin decizia penala nr.1387 din 14.04.2002.
De acord cu cele aratate de distinsa d-na avocat ca la eventuale discutii,dupa formularea cererii,sa participe un avocat ca si cu recomandarea ca de forumularea plangerii penale si a cererii de despagubiri sa se ocupe acesta.
O alta recomandare ar fi aceea de a nu ceda eventualelor presiuni sau cereri de dezdaunare formulate in aceasta prima etapa de persoana vatamata,mai ales ca acestea, in final,nu sunt convins ca vor acoperi in totalitate prejudiciul cauzat.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu victima cristina_mihaela84 cristina_mihaela84 Buna ziua, In urma cu 7 luni de zile tatal meu circula regulamentar pe scuter moment in care a intrat in plin intr-un autovehicol care a intrat pe drumul ... (vezi toată discuția)
Vătămare corporală în accident cu masina de transport în germania corina rpd corina rpd Cum procedez, care sunt pasii legali daca am fost vatamat corporal, cu spitalizare în Germania, intr un accident mașină, cu autoturismul care mă ... (vezi toată discuția)
Accident rutier(accident de munca) IIULIU IIULIU Buna Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia urmatoare:ma intorceam cu masina(eram pasager) spre casa dintr-o alta localitate unde am fost intr-o ... (vezi toată discuția)