avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratie inactivitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratie inactivitate

Exista vreo sanctiune pentru depunerea cu intarziere a declaratiei de inactivitate SRL cu activitate suspendata la 31.12.2010 mai tarziu de termenul stabilit (01.03.2011)?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 13:03, 8 Aprilie 2011
Eu stiu ca declaratia de inactivitate se depune doar daca societatea nu a aavut deloc activitate de la infiinatare.
Daca a avut activitate depuneti bilant.
exact.nu a avut activ de la infiintare, drept pt care a si fost suspendata activitatea si firma are regim derogatoriu de declarare. singura care tb depusa e aceasta decl de inactiv
deci..exista sau nu sanctiune pt ca nu reusesc sa gasesc ordinul min fin in acest sens (e din dec 2010 si rectificat in febr 2011)
Citez:

3.3. Nedepunerea raportărilor anuale la 31 decembrie sau a declarațiilor menționate la pct. 3.1 și 3.2, după caz, se sancționează conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată.

3.2. Entitățile care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic și care nu au desfășurat activitate de la data înființării până la 31 decembrie, precum și cele aflate în lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări anuale la 31 decembrie, urmând să depună în acest sens la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice o declarație pe propria răspundere a persoanei care are obligația gestionării entității, care să cuprindă toate datele de identificare a entității

ce se intampla cand registratura refuza inregistrarea declaratiei de inactivitate, chiar si peste termen? eu stiu ca are obligatia inregistrarii, iar ceea ce se intampla ulterior (amendarea sau nu a societatii) depinde de altii, nu de o simpla persoana de la registratura...in aceste conditii, mi s-a spus ca tb sa merg direct la inspectorul x, ca e caz de amenda...voi putea contesta un eventual p.vb. de contrav astfel incat sa se anuleze amenda?firma oricum e suspendata si are regim derogatoriu de declarare si, neavand nicio activ de la inceput, nu se mai doreste reactivarea ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv Radu Culcea Radu Culcea Declararea contribuabililor inactivi(adica cine nu depune declaratiile de riguare la 2 termene consecutive) se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.06.2010 Diana_10 Diana_10 o firma asuspendat activitatea la 31.12.2009, in ianuarie are plati la buget si cheltuielile cu suspendarea firmei,iar in martie are chitanta de la ORC ... (vezi toată discuția)
Raportari contabile delevadova delevadova daca o firma este suspendata pe o perioada de 3 ani se mai depune vre-o declaratie sau numai bilantul la sfarsit de an? (vezi toată discuția)