avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare societate

Va rog sa-mi spuneti daca o societate care nu are datorii la buget se poate dizolva fara control fiscal( doar cu certificatul de la Finante precum aceasta nu are datorii) si ce se intampla cu mijloacele fixe(spatiu) existent in societate.Acesta va trece in posesia actionarului odata cu hotararea judecatoreasca de dizolvare?Actionarul ca persoana fizica implica vreo obligatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:58, 7 Aprilie 2011
pentru dizolvare/lichidare este nevoie doar de certificatul emis de organul fiscal competent din care să rezulte că societatea nu are datorii la bugetul de stat şi la contribuţiile sociale (original). prin hotararea aga/decizia asociatului unic se stabileste efectuarea concomitenta a dizolvarii si lichidarii societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor.
pentru ca bunurile sa treaca in patrimoniul actionarului trebuie sa se faca lichidarea societatii,prin instanta

ce se intampla cu mijloacele fixe(spatiu) existent in societate.Acesta va trece in posesia actionarului odata cu hotararea judecatoreasca de dizolvare?

activele societatii trec in posesia asociatilor dupa radierea soc de la ORC !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Lichidare sau dizolvare srl ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Un prieten italian m-a rugat sa-l ajut sa inchida un srl in Romania, srl in care este administrator. Mai concret, firma respectiva nu a mai avut ... (vezi toată discuția)