avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am obligatii materiale fata de cel care a tras ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am obligatii materiale fata de cel care a tras curentul?

Buna ziua,
Am un teren in jud. Giurgiu, iar cand l-am cumparat erau deja trasi stalpii de curent de catre o persoana care ulterior si-a construit casa vizavi de terenul meu. Anul acesta ridic si eu casa, dar m-am racordat cu avizul electrica fara sa-i dau celui care a platit stalpii, niciun ban. Intrebarea mea este! Ma obliga legea sa-i dau jumatate din cat a platit pentru a se racorda? Am nevoie de acceptul lui pentru a ma racorda si eu? Ce lege face referire la acest lucru? Persoana respectiva sustine ca a cedat stalpii la electrica.

eu am gasit pe site-ul ANRE urmatoarele: "Prin exceptie, realizarea retelei poate fi finantata si de unul dintre viitorii consumatori, individual sau ca imputernicit legal al unui grup de consumatori, aceasta realizandu-se de catre operatorul de retea in regimul tarifului de racordare.
Dupa realizarea retelei, pentru racordarea locuintelor individuale se parcurg aceleasi etape, consumatorul sau grupul de consumatori care a suportat costul retelei avand dreptul sa solicite si sa primeasca compensatii banesti de la ceilalti consumatori care se racordeaza ulterior la retea in primii 5 ani de la punerea in functiune a instalatiei de racordare. Valoarea acestei compensatii se stabileste de operatorul de retea, in baza unei metodologii aprobate de autoritatea competenta."
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Da trebuie sa-l finantati partial pe cel ce a suportat cheltuielile de cumparare si instalare a stalpilor...:(
Va multumesc frumos pentru raspuns, m-am interesat la enel si asa este, sunt obligata sa-i platesc o suma de bani la intelegere sau compensatia pe care o stabileste enele in avizul tehnic de racordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de energie electrica, furt eok11 eok11 Pentru a avea curent, Enel ne-a obligat in 2012 ca pe cheltuiala noastra sa tragem o teava de curent pe sub sosea, caci stalpul era vizavi. Am facut, am platit ... (vezi toată discuția)
Atr racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului. ... vitalsmart vitalsmart ATR racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului. Am aflat ca racordarile la energie electrica se fac pe cheltuiala operatorului. Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat un teren extravilan care se află la ... Marius.Marius22 Marius.Marius22 Bună ziua! Am cumpărat un teren extravilan care se află la 500 m de ultimul stâlp de curent, am făcut PUZ pe acel teren și a devenit intravilan. ... (vezi toată discuția)