avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... membru cooperator in consiliul de administratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

membru cooperator in consiliul de administratie

daca sunt cooperator membru in consiliul de administratie ,pensionar ,varsta 64 de ani,stagiu de cotizare 36 ani, femeie,ce se intampla dupa rectificarea codului muncii art 56 lit d va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 6 Aprilie 2011
Calitatea de membru cooperator nu inceteaza prin pensionare ... potrivit art.26 alin.1 din Legea nr.1/2005 , calitatea de membru cooperator inceteaza in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) retragerea membrului cooperator din societatea cooperativa;
b) excluderea membrului cooperator din societatea cooperativa;
c) decesul membrului cooperator, persoana fizica, respectiv incetarea, in conditiile legii, a activitatii membrului cooperator persoana juridica;
d) incetarea, in conditiile legii, a calitatii de persoana juridica a societatii cooperative, in conditiile prevazute de prezenta lege si de actul constitutiv al societatii cooperative.
.....
va rog sa ma scuzati ,intrebarea era ;daca se mai face contract de munca in continuare?
soldatu a scris:

va rog sa ma scuzati ,intrebarea era ;daca se mai face contract de munca in continuare?


Aveti incheiata conventie individuala de munca ? .... in mesajul initial faceti referire la modificarea art.56 lit.d C.mun.

Fiind membru in consiliu de administratie trebuie sa aveti incheiat contract de administrare si nu de munca.
din nou va cer scuze ,sigur nu am expus cum trebuie intrebarea,,intr-o sc cooperativa ,presedinte este o persoana de sex feminin care are 64 ani ,stagiu de cotizare 36 ani ,pensionara si implicit presedinte al consiliului de administratie ,are conventie individuala de munca ,ca toti ceilalti membri coop..Intrebarea este daca in urma modificarii art.56 lit d . mai poate fi presedinte al societatii cooperatiste
Da, poate fi in continuare presedinte al consiliului de administratie , chiar in condtiile prevazute de art.56 lit.d C.mun. .... Nu cititi numai Codul Muncii, vedeti si Legea nr.1/2005.

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare 35 ani soldatu soldatu daca un membru fondator intr-o sc cooperativa are anii de pensie si un stagiu de cotizare de 35 de ani, poate sa mai activeze? (vezi toată discuția)
Codul muncii soldatu soldatu art 56 alin d ,din codul muncii,are efect si sc cooperative?:( (vezi toată discuția)
Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)