avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul"stop",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si trecere de pietoni in partea dreapta pe drumul cu prioritate am patruns in intersectie,iar la iesirea din intersectie era alta trecere de pietoni carora le-am acordat prioritate fiind surprins in intersectie din partea dreapta a venit un autovehicul condus de o persoana care vorbea la telefon,si nu a acordat prioritate pietonilor avand drum cu prioritate a intrat in coliziune cu mine in partea din spate,eu fiind cu 3 pasageri in autoturism din care 2 au suferit leziuni usoare,mi s-au recoltat probe de sange,alcoolemie si a fost testat autovehiculul rezultatele fiind nule.mi s-a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate,nu am semnat constatarea politiei pt ca in momentul masuratorilor persoana care m-a lovit a mutat autoturismul de la locul accidentului fiind vazuta si de organul de politie acestia neluand nici o masura,iar dupa 15 zile am fost la prelungirea dovezii,si mi-a dat trimitere catre parchet sa iau aprobare de la procuror si sunt cercetat pt infractiunile prevazute la art 184 alin 1,3 si apoi mi-au zis sa merg la politia rutiera pt prelungirea dovezii.Cum trebuie sa procedez si cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: lary20 , utilizator 12:53, 27 Iunie 2010
dar martorii ce spun? martorii sunt foarte importanti in acest caz..persoanela aflate in masina, pietonii aflati pe trecere, sunt ff importanti si marturia lor e in favoarea dvs
- la politia rutiera aflati daca a fost inainta si unde dosarul dv
- la parchet solicitati emiterea unei Ordonante de prelungire a dovezii cu drept de circulatie
- Ordonanta o duceti la politia rutiera unde se va prelungi dovada cu inca 30 de zile
- bafta multa in continuare
multumesc
Ptr inceput , este trebuie o expertiza ptr a se stabili daca dvs trebuia sa acordati prioritate acelui vehicul sau acela dvs .
Eu din cate am inteles , dvs trebuia sa acordati prioritate intrucat erati intr-o intersectie .
Pe de alta parte , trebuie sa va impacati cu pasagerii care au suferit vatamari ( daca vatamarile au necesitat ingrijiri mai mari de 10 zile acordate de INML ) ptr a primi o rezolutie de NUP .
De obicei , in cazul vatamarilor corporale din culpa , parchetele resping cererile de prelungire a dovezilor de circulatie .
Puteti insa incerca . Va adresati cu cerere catre procurorul care instrumenteaza dosarul dvs ca sa va acorde drept de circulatie .
una din victime doreste sa ceara despagubire persoanei care m-a lovit?imi poate dauna mie cu ceva?dar nu are certificat medico-legal.

Alte discuții în legătură

Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Accident cu si fara urmari andra68 andra68 Buna ziua. Fiul meu a fost implicat intr-un accident rutier iar ceea ce relatez este in cunostiinta de cauza eu aflandu-ma cu el in masina, pe scaunul din ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)