avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificarea numarului topo conform hartii topografice ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificarea numarului topo conform hartii topografice vechi

Problema sta in felul urmator:
Exista un numar topo actual, 1722, cu o suprafata totala de 1200mp, cuprinsa in harta actuala topografica a orasului.
Intamplarea a facut sa-mi ajunga in mana copia hartii topografice vechi a orasului, unde parcela aceasta de 1200 mp, este compusa din doua numere topografice, respectiv 1722 si 1723, iar privit in spatiu, 1723 are o structura patrata, cu deschidere spre strada "X", iar 1722, este o fasie dreptunghiulara, lipita pe jumatatea unei laturi din celalalt numar, cu acces la strada "Y".
Precizez faptul ca pe numarul topografic 1723, conform hartii vechi, se afla doar casa mea si o curte.
Casa mea a fost cumparata pe legea 112, cu teren atribuit prin Ordinul Prefectului, pentru care am facut iesirea din indiviziune, avand acces direct la strada "X", insa spre curte am atat de putin teren ramas, incat nu-mi pot permite sa inalt un gard, fara sa-mi fie vitregita cladirea de lumina soarelui.
Am incercat sa obtin teren de la Primarie, insa raspunsul a fost negativ, din diverse motive, printre care, in principal, proprietarii locuintelor din curtea comuna, care se opun, neexistand intre noi o buna intelegere. Tin sa subliniez faptul ca acestia au sub forma procentuala din partile comune.
Exista un numar de 4 proprietari din 20 de locuinte existente, pentru restul Statul Roman detine proprietatea.
Am incercat sa lansez ideea la Primarie, la Cadastru, etc, insa am sesizat o reticenta in ceea ce priveste o eventuala rectificare si negarea existentei acelui numar cadastral, chiar daca acea harta veche inca exista si o detin si expertii topografici.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea cere rectificarea acelui numar, pentru a dovedi faptul ca cei din cladirea cu 20 de locuinte, nu au nimic in comun cu acea curte, "din spate".
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 15:33, 11 Aprilie 2011
nu ai scos si un extras de carte funciara? sa vezi ce s-a intamplat, poate s-au facut lucrari de alipire sau dezmembrare. Daca ai extras de carte funciara ar fi mai simplu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sunt ... ileana1962 ileana1962 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt proprietarul unui imobil situat in Craiova ,conform nomenclaturii stradale este situat pe strada ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces Cosmin_NM Cosmin_NM Buna ziua Detin un teran care pe Titlu de Proprietate cat si la Oficiu de Cadastru este trecut ca fiind intravilan, dar la Primarie este extravilan. ... (vezi toată discuția)
Radiere cladire cu numar cadastral din carte funciara wickedb wickedb Buna ziua Nu am gasit pe forum discutat recent acest subiect, asadar rog colegii sa ofere cateva lamuriri. In anul 2016 am achizitionat un teren pe care ... (vezi toată discuția)