avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fiul cu scuterul lovit de masina care nu a acordat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fiul cu scuterul lovit de masina care nu a acordat prioritate

In data de 12.05.2008 , fiul meu a fost lovit fiind cu scuterul pe drum cu prioritate de un camion care i-a taiat drumul . A scapat cu viata , cu multe rani care i-au trecut dupa o luna . A scapat cu viata si fara urmari grave mai ales ca in urma cu 10 luni a suferit o operatie de dublu by-pass, in urma a doua infarcturi. Scuterul este distrus in proportie de 80%.
Domnul sofer circula in continuare cu camionul , pana in momentul de fata nu i-a fost retinut carnetul.
In data de 13.06.2008 ne-am prezentat la politie sa depuna si fiul meu certificatul medico-legal si declaratie pentru ca
pana in acel moment nu l-a contactat nimeni.
Nu am cautat martori deoarece in momentul respectiv s-au adunat multe persoane care au vazut totul si au fost luate declaratii care confirma ca totul s-a intamplat asa.
As vrea sa stiu pentru ce perioada ar trebui sa i se retina carnetul soferului de camion pentru fapta sa.
Cel mai recent răspuns: mariafarau@yahoo.com , utilizator 10:14, 18 Iunie 2008
In mod normal permisul se suspenda o data cu intocmirea procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Fiind vorba si de savarsirea unei infractiuni, in mod normal se intocmeste un dosar de cercetare penala. Plangerea pentru intractiunea de lovire se face in termen de doua luni de la savarsirea faptei. Ar trebui sa incercati sa obtineti informatii de la politie. In masura in care din cercetarea la fata locului a rezultat ca soferul aototrenului este vinovat, atunci ar fi trebuit sa se continue cercetarile pe latura penala. Incercati sa obtineti mai ulte informatii.
Nu s-a intreprins nimic intrucat s-a asteptat certificatul de constatare medico-legala. Cate zile de ingrijiri medicale au fost acordate? In functie de acest numar se face incadrarea faptei. Ce fel de proces verbal s-a incheiat: de contraventie sau de cercetare la fata locului. Eu cred ca de cercetare la fata locului.
Va sfatuiesc sa va interesati la Politie de soarta dosarului. De asemenea sa strangeti noi probe (martori, etc) si sa le conservati cele vechi (scuterul)
Reveniti cu mai multe detalii
Succes
Certificatul medico- legal este de 11-12 zile. Nu am cautat martori pana acum ca abia ne-am revenit din sperietura.Dar ne-am intalnit intre timp pe strada cu persoane care s-a intamplat sa fie in momentul respectiv , accidentul baiatului, care ne-au spus ca au vazut ce s-a intamplat si unii au spus ca vor veni ca martori daca va fi cazul , altii ne-au spus ca nu vin ca nu le place sa vina la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu vatamare corporala Spasm Spasm incercand sa fac stanga iesind de pe o straduta unde aveam obligatoriu dreapta,si dupa ce mi-am croit drum printre masinile ce stationau la semafor de pe ... (vezi toată discuția)
Abuz al politistului? elena138 elena138 Vineri seara, un sofer beat ranga, loveste cu masina doi pietoni in varsta, care circulau regulametar (pe marginea strazii, ca nu e trotuar). Cei doi isi suna ... (vezi toată discuția)
Accident auto bamselu bamselu buna ziua vreau sa va cer parerea in urmatoarea problema: acum cateva zile(in jurul orei 20, adica noaptea) am fost implicat intr-un accident de ... (vezi toată discuția)