avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare cu probleme


In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la control permisul meu de conducere din USA si CID romaneasca. In momentul cand au descoperit ca eu am si permis de conducere valid romanesc , erau cat pe ce sa imi confiste permisul auto american sub precizarea : Nu am voie sa detin 2 permise de conducere din doua state diferite.
Stiu ca EU se pregateste sa scoata un singur permis auto pentru toate tarile membre EU , dar USA nu este in EU , deci nu intra sub incidenta acelor prevederi. Am cautat si am citit zeci de pasaje din legi si HG-uri si OG-uri care ar face cat de cat referire la fenomen , dar nu am reusit sa gasesc nimic care sa reflecte veridicitatea celor afirmate de agentii Rutiera.

A doua problema pe care o am ... e cu inamtricularea provizorie mai mult de 30 de zile a unui autovehicul , care , conform legii prin Hotarârea 85 din 23 ianuarie 2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, Art 38, Alin 1.

Acestea sunt problemele cu care ma confrunt la aceasta ora.

Multumesc anticipat.

Radu
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 20:13, 15 Ianuarie 2009
Si? care-i intrebarea? S-a intocmit vreun proces-verbal de contraventie in care sa se constate vreuna din problemele astea?
Circularea cu numere expirate este infractiune.
Pentru motive temeinice, cele 30 de zile de inmatriculare provizorie se mai pot prelungi cu inca 30 de zile.
Nu este voie cao persoana sa detina doua sau mai multe permise de conducere. in caz contrar nu ar avea efect masura suspendarii dreptului de a conduce.
Asta ma intereseaza pe mine :

In baza carei legi nu am voie sa detin 2 permise de conducere ?
Nu circul cu numere expirate. Vroiam sa prelungesc inmatricularea provizorie cu 30 de zile , dar la Politie mi se spune ca nu se poate , ceea ce se bate cap in cap cu ce spune legea. Un motiv temeinic ar fi ca masina care are nevoie de numere provizorii pe inca 30 de zile , necesita reparatii , iar ateliere care sa faca si tinichigerie si vopsire si mecanica si alte operatiuni nu exista sau sunt extraordinar de scumpe. Eu am nevoie de numere provizorii ca sa pot sa duc masina de la un atelier la altul in vederea repararii , sa evit a circula fara numere intre ateliere in diferite puncte ale orasului. Exista servicii care pot transporta masina de la punctul X la punctul Y , dar nu vreau sa apelez la acestea.

Cat despre amenda pentru radar , am citit atata documentatie ca or sa prefere sa anuleze PV. PV-ul era doar pentru amenda radar, nu priveste confiscare permis sau alte actiuni.


Cat despre regimul permiselor , din tot ce am citit se spune ca nu am voie sa am 2 permise din EU, nu altceva, iar daca domnii "segmenti majori" considera ca America e in EU , ar fi bine sa ii informam si pe americani de asta , sa stie si ei.


Multumiri pentru fiecare raspuns primit.


RADU
Sa posezi doua permise de conducere din tari diferite este o sfidare a cetateanului simplu roman.
Sa ma explic.
Circuli cu permisul romanesc. Incalci o prevedere regulamentara privind circulatia pe drumurile publice. Ti se suspenda dreptul de a conduce pe o durata determinata. Nu-i nimic. Folosesc permisul de conducere strain, daca-i american este si mai "tare". Care este efectul sanctiunii?

Alte discuții în legătură

Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Dilema - atestat (scuter 50cc) "absolvit" in spania xhelazz xhelazz Mi-am scos atestatul (50 cc) in Spania, intrebare: E valabil in Romania? Daca nu, de ce (putin absurda intrebarea poate)? Daca da, ce e de facut? Trebuie ... (vezi toată discuția)