avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat,va rog! Partaj judiciar!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat,va rog! Partaj judiciar!!!!!!!

Buna seara,

Vin in atentia dumneavoastra pentru a va solicita un sfat competent.
Sunt in proces de partaj,cu fostul sot si am ajuns in faza recursului.Sunt extraordinar de dezamagita pentru ca avocatul care m-a reprezentat ,m-a mintit ,pe tot parcursul procesului. Lucrez de mai bine de un an in strainatate,si acum ,venind in tara,am ajuns si eu la dosar.Nu s-a mai prezentat, de un an ,in fata instantei.Si am pierdut fata de fostul sot, socotindu-ma de rea credinta.Nici o dovada ,din cele trimise de mine,nu a fost pusa la dosar. Nu trebuia sa ma anunte judecatorul,ca nu am aparare?Va rog sa ma ajutati!!!!! Nu cred ca am mari sanse la recurs! Cum sa procedez?

Va multumesc pentru orice ajutor!

Luana.
Cel mai recent răspuns: luana_m , utilizator 22:02, 12 Aprilie 2011
schimbati avocatul si formulati o sesizare catre Barou.noul aparator va poate sfatui, in cunostinta de cauza cu ceea ce se poate face.
Nu se poate sa nu se fi prezentat. Ati incheiat contract de asistenta juridica? avea delegatie depusa la dosar?
Are imputernicirea la dosar, in care se specifica faptul ca trebuie sa reprezinte clientul in fata judecatorului/judecatoriei. Si in sentinta pe care am primit-o ,se specifica ultima data cand a fost prezent in fata instantei, adica anul trecut , in februarie. Iar eu , l-am sunat ultima data acum 3 luni , mi-a zis ca e in regula totul.

Multumesc.
Luana.
Nu se explica atitudinea avocatului.
In sfarsit, primul lucru este sa va angajati altul pt recurs.

Al doilea, eu va recomand sa il confruntati pe primul avocat si sa isi motiveze comportamentul. In functie de acest lucru, puteti sa apelati si la asigurarea lui de raspundere profesionala sau sa depuneti o plangere la barou.
Am incercat sa-l sun,si sa-l contactez prin orice mijloc (mesaje,e-mail).Dar, la dosar, nu are nici un inlocuitor,nici o justificare pentru lipsa sa. Mi-e teama ca voi pierde la recurs,pentru ca multe inscrisuri nu au fost depuse la dosar.Si, in recurs, se accepta aceste probe, daca ele nu au fost depuse?

Multumesc.
Luana.

Alte discuții în legătură

Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren Elyza Bart Elyza Bart Am un teren de 3 ha care este intr- o zona f. buna pe care nu am reusit sa - l primesc pina in zii de azi desi din 2005 incerc si prin judecatoria locala ... (vezi toată discuția)
Modalitati de executare a hotararii de partaj luana_m luana_m Buna ziua. In conditiile in care nu detin bunuri mobile si imobile,conturi sau alte venituri,cum ar putea sa ma execute fostul sot,daca castiga in instanta ... (vezi toată discuția)