avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tarife notariale, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tarife notariale, mostenire

Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale?
reveniti cu o speta concreta pentru a va raspunde cat mai exact. pretul pentru dezbaterea unei succesiuni variaza dupa ce valoarea imobilelor din masa succesorala cat si dupa nr. de mostenitori, dupa cati defuncti se dezbate succesiunea, etc.
Va doresc o zi buna.
Cu respect,
jr. Teodor Dobrean
Inafara acestei proceduri mai exista si partajul succesoral pronuntat de instanta. Partile fac o tranzactie in cadrul procesului si costurile sunt infinit mai mici.
Costurile nu sunt chiar infinit mai mici dar se poate spune ca iesiti ceva mai ieftin.
Cautati un avocat din localitatea in care locuiti si o rezolvati.

avocat Claudiu Lascoschi
Proprietatea defunctului sunt o dacie 1300 din1981 si un apartament de 3 camere, vechi, pret estimatimat la 85 000 euro, iar urmasii sunt sotia si 2 fiice
Vă recomand să mergeţi la 2 - 3 notari cu datele problemei dv., şi să le puneţi lor întrebarea. Vă rog să aveţi în vedere că la dezbaterea unei succesiuni sunt implicate cheltuieli privind taxele ce merg la bugetul statului şi onorariul notarului. Dacă taxele la buget sunt fixe, onorariile sunt variabile de la notar la notar, aşa cum şi onorariile avocaţilor diferă de la un avocat la altul, astfel că tot ceea ce spunem noi este lipsit de relevanţă. De asemenea, să aveţi în vedere că este important şi când dezbateţi succesiunea. Dacă aceasta are loc după 2 ani de la decesul celui după care se face dezbaterea succesiunii, taxele sunt mai mari. ;)

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori mariancristielena mariancristielena dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire bratubotan bratubotan Suntem trei mostenitori si dorim sa facem succesiunea. Mentionez ca ambii parinti sunt decedati. Succesiunea consta in : a) teren arabil extravilan 21800 ... (vezi toată discuția)