avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tarife notariale, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tarife notariale, mostenire

Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale?
ok....ms frumos
cora2006 a scris:

Notarii dețin un catalog al valorii imobilelor din circumscripția în care aceștia activează. La acea valoare apoi, notarul va calcula taxele notariale.

1) Sunt interesat sa consult acest catalog pentru sectorul 5, Bucuresti, unde am mostenit o garsoniera ultracentrala ca unic mostenitor. De asemenea, as dori sa stiu in detaliu cum se calculeaza taxele notariale. Vreau sa fiu cat mai bine informat inainte de vizitele la notari, pentru ca nu ma dau banii afara din casa si trebuie sa platesc probabil enorm de mult inainte de a avea vreun ban de pe garsoniera pe care intentionez sa o vand imediat.

2) Am vreun avantaj daca odata cu intocmirea titlului de mostenitor, vin cu un client caruia ii vand garsoniera si fac actele la acelasi notar ?

Multumesc, cu respect
cel mai simplu e sa cereti sa vi se calculeze taxele pentru succesiune si vanzare de catre un notar, o sa va coste mai putin decat prin instanta din cunostintele mele si ca timp nici nu mai discutam!
eventual cereti un calcul de la mai multi notari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire bratubotan bratubotan Suntem trei mostenitori si dorim sa facem succesiunea. Mentionez ca ambii parinti sunt decedati. Succesiunea consta in : a) teren arabil extravilan 21800 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori mariancristielena mariancristielena dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de ... (vezi toată discuția)