avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta sau bon fiscal ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta sau bon fiscal ?

un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite factura si chitanta ? din cate stiu,de la persoane fizice se incaseaza in baza bonului fiscal,cel putin la soc.comerciale.este valabil si pt PFA ? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doradragan , utilizator 16:44, 21 Aprilie 2011
bon fiscal sau chitanta.

diana1sefa a scris:

bon fiscal sau chitanta.



:tooth: pai asta era intrebarea : bon fiscal sau chitanta ?
Nu , intrebarea era : chitanta sau bon fiscal ? :tooth:
ambele sint valabile . /Pentru serviciile prestate puteti elibera fie chitanta fie bon fiscal .
og 28/1999 care reglementeaza utilizarea caselor de marcat este aplicabila si pfa *), dar activitatea de amenajare locuinte este exceptata de la obligatia utilizarii caselor de marcat ; prin urmare veti utiliza chitanta si factura si pentru prestatiile catre persoane fizice
art 2 :
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
o)efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;

iar art 1 alin 1 :
Art. 1
(1)Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

norme :
*) Art. 1
(1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, denumita în continuare ordonanta de urgenta, prin agenti economici se întelege persoanele fizice si juridice, asociatiile familiale, precum si orice alte entitati care efectueaza cu plata, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrari de bunuri cu amanuntul si/sau prestari de servicii direct catre populatie, cu exceptia institutiilor publice.


Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)