avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate bon fiscal

O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia financiara pretinde emiterea de bon fiscal. Mentionez ca societatea respectiva nu a executat pana in prezent lucrari de constructii catre personae fizice si nu are casa de marcat.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:49, 7 Noiembrie 2014
nu are de ce sa ceara bon.
factura reprezinta detalierea serviciilor/produselor care trebuiesc platite, iar bonul sau chitanta reprezinta dovada de plata.

Nu cred ca exista vreo lege care sa te oblige sa dai bon sau chitanta in acest caz.
In general OUG 28/1999 prevede:

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Hotărârea nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 4. - În sensul ordonanţei de urgenţă, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.


Vedeti daca va incadrati la exceptia de mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Daca este singura masina vanduta nu este necesar bonul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat simona68 simona68 Sunt o II cu activitate de ingrijire zilnica copii. Pentru serviciile prestate ar trebui sa eliberez bon fiscal sau factura si chitanta? (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)
Pot taia factura si chitanta la o persoana fizica? cristinac77 cristinac77 Noi suntem o firma care avem clienti in general persoane juridice, deci facem factura si chitanta. Nu ne-am achizitionat casa de marcat. S-a ivit insa un ... (vezi toată discuția)