avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului minor din tara dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului minor din tara dupa divort

am si eu o intrebare.sunt divortata,in urma divortului copilul a ramas la mine prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.vreau acum sa plec cu fetita in cipru la sora mea.am nevoie de semnatura tatalui sa fac pasaportul copilului
????multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 21 Aprilie 2011
In acest caz, nu mai este nevoie de semnatura tatalui pentru a face pasaport copilului.
Nici pt pasaport, nici la iesirea din tara nu mai aveti nevoie de semnatura tatalui. Mergeti cu hotararea jud. def. si irevoc.
Parerea mea ca pentru pasaport nu, dar pentru a iesi din tara, declaratie din partea sotului la notar, pe care sa o traduceti .
Se poate folosi doar hotararea legalizata cu mentiunea definitiva.
TitoiuEugen a scris:

Parerea mea ca pentru pasaport nu, dar pentru a iesi din tara, declaratie din partea sotului la notar, pe care sa o traduceti .


Pentru iesirea din tara nu mai este nevoie de acordul tatalui, atata timp cat mama are hotarare judecatoreasca irevocabila prin care i s-a incredintat copilul minor. In acest sens, se exprima Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara! camelia-76 camelia-76 Buna ziua!Am 34 ani si vreau sa plec cu fetita din tara care are 10 ani.Sunt divortata iar minorul mi-a fost incredintat mie prin sentita judecatoreasca ,cu ... (vezi toată discuția)