avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIE PROPRIETARI-spatii comune

As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare termica.Mentionez ca acest perete este pozitionat la capatul blocului fiind vorba de o locuinta situata pe colt.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:09, 29 Aprilie 2011
Nu este spatiu comun.
In mod normal, cei care locuiesc la parter si la ultimul etaj, precum si cei care locuiesc pe "colturi" aveau anumite ajustari, la caldura, la izolatii, tocmai din aceste motive. Ar trebui sa se imparta cumva suprafata respectiva si pe la ceilalti vecini....
Un zid are doi pereti. Peretele interior locuintei este proprietate individuala.
Peretele exterior locuintei, poate fi proprietatea vecinului (in cazul apartamentelor invecinate) sau proprietate comuna, indiferent ca este plasat in interiorul condominiului (holuri comune) sau in exteriorul sau (fatada blocului).

In cazul izolarii termice calculul cheltuielilor se face in functie de cota-parte indiviza, nu in functie de suprafata peretilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
elga50, moderator
Daca se face izolarea termica a intregului condominiu asa e. Daca isi face izolatia apartamentului in mod individual nu poate pretinde returnarea vreunei sume de la asociatie.
1-Nu ati precizat concret modalitatea adoptata pentru anvelopare,respectiv regie proprie sau prin asociatia de proprietari
2-In cazul mentionat de dvs,pentru anvelopare peretelui exterior al apartamentului dvs:
-in regie proprie achitati functie de modalitatea de calcul negociata cu executantul
-in cazul executarii prin asociatia de proprietari,se dispune plata functie de cota parte indiviza

Alte discuții în legătură

Spatii comune merepere merepere in urma ploilor din ultimile zile, in calitate de presedinte, mi s-a adus la cunostinta de catre unii proprietari ca s-a infiltrat apa prin peretii exteriori, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)