avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament?

Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la nivelul pardoselii, mai trebuie sa cotizez la incalzirea centralizata? Vecinii cu care am pereti laterali comuni au si ei centrale proprii, iar pe peretele dinspre casa scarii (in care nu exista calorifere) am facut izolatie termica.
In plus consider ca eu asigur izolare termica vecinului de dedesubt deoarece, chiar daca nu sint acasa mai multe zile, centrala asigura mentinerea a cel putin 5 grade in locuinta, lucru de care eu nu beneficiez deoarece deasupra eu nu am o alta incinta, iar daca vecinul de dedesubt ar lipsi o luna de iarna caloriferele lui ar fi inchise si as "pierde" caldura si prin pardoseala...
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:23, 16 Decembrie 2010
daca nu sunt calorifere nici pe scara, nici la uscatorii, tevi nu aveti, nu ar trebui sa cotizati
Chiar daca aveti centrala de apartament, achitati consumul comun proportional cu cota indiviza.
Consum comun, stabilit ca procent din consumul total, cuprinde:
- căldura cedată de conductele (izolate sau neizolate) cuprinse între contorul de
energie termică şi coloanele de distribuţie;
- căldura cedată de coloanele de distribuţie din condominiu care traversează spaţiile comune
- căldura cedată de corpurile de încălzire aflate în proprietatea comună
(casa scării, uscătorii, spălătorii etc.)
Cota procentuală din cantitatea totală de energie termică pentru încălzire
aferentă părţilor comune se determină proporţional cu indicaţiile unui repartitor comun.
Daca blocul dv. este contorizat la nivel de apartament si daca nu s-a facut inventarierea (sau pana se va face inventarierea) sistemului comun de incalzire, se aplica Ordinul presedintelui ANRSC nr. 343/2010 prin care apartamentele, indiferent de conditia lor, deconectate-conectate, platesc pentru caldura la comun o cota-parte indiviza proportionala cu suprafata apartamentului din procentul de 50% a facturii de incalzire pentru lunile noiembrie 2010 si martie 2011, in restul lunilor de iarna procentul din factura pentru caldura la comun fiind de 30%.
Dupa inventariere este posibil ca procentul sa se schimbe in urma calcului SET-ului blocului.

Daca blocul nu este contorizat cu repartitoare, atunci probabil veti achita asa cum s-a stabilit in asociatia dv.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
elga50, moderator
situatia mea este asemanatoare cu a doamnei ellena, micile diferente apar datorita faptului ca in aceeasi scara cu mine isi are sediul si asociatia de locatari. vecinii cu care am perete comun au si ei centrale de apartament, suntem debransati de la incalzirea centrala a blocului iar cei ce nu au centrale termice in apartament sunt pe pe partea opusa si nu avem pereti comuni. cei de la asociatie sunt niste sarlatani care inventeaza tot felul de taxe, si nu mi se pare normal sa le platesc eu caldura lor care isi desfasoara activitatea acolo.
@mihaelaadria...
Problema este ca existenta proprietatii comune este indivizibil legata de proprietatile individuale detinute de proprietarii din cadrul condominiului.
In sediul asociatiei isi desfasoara activitatea persoanele alese sau angajate de asociatie care furnizeaza niste servicii necesare realizarii obiectului sau de activitate. Asa ca vreti sau nu vreti, va trebui sa suportati caldura acelui spatiu chiar daca sunteti debransati de la reteaua de termoficare.

Alte discuții în legătură

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)