avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Restituire bani functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Restituire bani functionari publici

Buna ziua
Am si eu o intrebare. Sunt fost functionar public -calitate obtinuta in 2008 pana in septembrie 2010 cand am intrat in Corpul de Rezerva al F.P. in urma unei reorganizari. Ca urmare a legii de salarizare unice din 2009 o parte din sporuri si drepturile banesti cuvenite au fost acordate in 2010 sub forma unor sume compensatorii asa cum au interpretat sefii Serv Res Umane , Juridic si Buget . Acum in 2011 institutia a fost supusa unui control al Curtii de Conturi moment in care a fost constatat faptul ca acele drepturi banesti -sumele compensatorii au fost acordate ilegal. Instit. unde am fost F.P. a hotarat ca emita decizii/instiintari catre toti fostii salariati dar si catre cei care au inca aceasta calitate astfel incat cei vizati sa vina la sediul instit.respective si sa incheie un angajament de plata / restituire a drepturilor banesti incasate ilegal. Eu care nu mai sunt angajat al instit.respective mai trebuie sa ma supun acestei decizii? Tinand cont ca prejudiciul nu se datoreaza actiunilor mele si nici nu mai am aceasta calitate de aprox.8 luni mai pot fi obligata sa restitui acele sume? Daca nu, puteti sa imi spuneti care sunt caile legale de atac ale acelor instiintari emise de institutia publica unde am lucrat? In cazul in care trebuie restituite si nu am posibilitatea desi am proprietati pe numele meu ce se va intampla mai departe?
Cu respect ,
C.E.
Cel mai recent răspuns: claudiuenes , utilizator 19:28, 2 Mai 2011
Calea legala este comntestarea deciziei in comtencios adm,inistratiov, dupa ce urmati procedura [realabila la organul superior.Cit despre executare silita nu poate interveni decit in urma unei hotariri judecatoresti irevocabile si va privi numai venituyrilke sau bunurile dv.
Deci intai ar trebui sa ma duc sa contest Notificarea primita la directorul institutiei publice unde am activat si dupa ce primesc raspuns, dk nu sunt multumit trebuie sa ma duc in instanta? Banii voi fi nevoit sa ii restitui chiar dk nu mai am calit. de f.p?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale bugetare recuperate in instanta cosminculea cosminculea In anul 2010 eram angajat in sistemul bugetar. Au fost micsorate drepturile salariale conform legislatiei din acea perioada. Institutia unde lucram a ... (vezi toată discuția)
Incadrare sau reincadrare g1abriel g1abriel In baza unei hotariri definitive si irevocabile prin care institutia a fost obligata sa platesca sporuri pana la dec 2009 inclusiv(sp de strs si cond. ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite sami482001 sami482001 Buna ziua In anul 2009 angajatii institutiei in care lucrez au primit sporuri conform contractului colectiv de munca. Curtea de conturi la verificari, a ... (vezi toată discuția)