avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie MI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie MI

sunt pensionar din Ministerul de Interne, am pensie anticipata de serviciu din 2007,cu vechime totala 32 ani, sunt nascut in 1958, in prezent lucrez in domeniul privat din iunie 2008 si platesc contributii cf.legii,. Cand si cum se poate recalcula pensia si la ce limita de varsta,(Cumva 55 de ani ?! ar mai fi 3 ani si cateva luni).Cat mai trebuie sa lucrez pentru a primi pensie integrala ,vechime+limita de varsta
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
rokviitt, utilizator
Cel mai recent răspuns: tulceanul , utilizator 14:05, 26 Aprilie 2011
Va transmit modelul de cerere pentru recalculare a pensiei pentru stagiile de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie.
Ce trebuie facut ?
1. Sa va duceti la Casa de pensii a municipiului Bucuresti ( Calea Vitan nr. 6, Sector 3, Bucuresti,mijloace de transport in comun: tramvaie: 15, 19, 23, 30, 50 , statia Posta Vitan , autobuze: 104, 123, 124 statia Vitan ) BIROUL ELIBERARE ADEVERINTE - STAGII DE COTIZARE , ETAJ 1, CAMERA 1 ( Program de lucru : luni-joi : 9.00 14.30 , vineri 9.00 11.30 ) . Din experienta va informez ca nu este coada !!!
2. La Casa de pensii , la biroul mentionat mai sus ( avand C.I. asupra dvs. ) se face o cerere , se plateste la casierie ( se afla tot la etajul 1 ) 15 lei si se obtine Adeverinţa de venituri in baza declaratiilor privind evidenţa nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată catre bugetul asigurarilor sociale de stat
3. Se face o copie la respectiva adeverinta
4. Se intocmeste cererea de recalculare a pensiei pentru stagiile de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie ( vezi modelul atasat )
5. Se anexeaza la respectiva cerere :
• Adeverinţă eliberată de Casa de pensii a Mun. Bucuresti in baza declaratiilor privind evidenţa nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată catre bugetul asigurarilor sociale de stat, în original şi copie
• Carte de identitate, în copie;
• Ultimul talon de pensie ( pe luna aprilie 2011) , în copie;
• Baza legală ( extras ) pentru recalcularea pensiei militare prin adăugarea stagiilor de cotizare realizate după data inscrierii la pensie, vezi documentul atasat )
6. Se introduc documentele intr-un plic , si se transmit prin C.N. „Poşta Română" S.A. ( ‘’ cu confirmare de primire ‘’ ) la Casa de pensii sectoriala a MApN ( str Drumul Taberei , nr. 7-9 , sector 6 ,Bucuresti
7. Dovada transmiterii documentelor ( chitanta ) si confirmarea de primire se ataseaza la copia documentelor ce au fost transmise la Casa de pensii sectoriala a MApN ( str Drumul Taberei , nr. 7-9 , sector 6 ,Bucuresti

DIMITRIU V.

IMPORTANT : Conform art. 134 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 257 / 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice drepturile recalculate se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea. Deci , cu cat faceti mai repede cererea cu atat aveti mai mult de castigat
:) Am scris de foarte multe ori ca niciun benefiar de pensie anticipata al MAI, MAN etc. nu mai este beneficiar de pensie anticipata, ci este beneficiar de pensie pentru limita de varsta prin efectul legii (este vorba despre Legea nr. 119/2010).

Incepand din 3 iulie 2010, data intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010, pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 au devenit pensii pentru limita de varsta (art. 2, alin. 1 din Legea nr. 119/2010). Prin urmare, incepand cu 3 iulie 2010, dvs. sunteti beneficiar de pensie pentru limita de varsta.

Art. 171 din Legea nr. 263/2010 prevede urmatoarele:
La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, inclusiv categoriile de pensii prevăzute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, devin pensii în înţelesul prezentei legi.

Pensiile prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 erau pensii pentru limita de varsta cand a intrat in vigoare Legea nr. 263/2010 si isi pastreaza acelasi regim, de pensii pentru limita de varsta, si potrivit acestui act normativ. Prin urmare nu mai aveti nicio legatura cu anexele Legii nr. 263/2010 si, in baza art. 107, alin. (3) si alin. (4) din Legea nr. 263/2010, puteti solicita casei de pensii sectoriale recalcularea pensiei prin adaugarea stagiilor de cotizare si a veniturilor nevalorificate la stabilirea acesteia.

O sa va rog sa accesati link-ul de mai jos si sa cititi ambele discutii. Pastrez topicul pe prima pagina a acestui forum tocmai pentru cei care cauta aceste informatii.
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,va multumesc pt raspuns,as dori sa va mai intreb daca la 55 ani se poate calcula pensia atat la limita de varsta cat si la stagiu complet de cotizare,
Cu stima
va rog sa eliminati din mintea dumneavoastra cifra 55 specifica recalcularii. 55 de ani nu maio are nici o relevanta in recalculare.dumneavoastra , ca pensionar, aveti aceleasi drepturi ca si pensionarul venit dintr-o fabrica.acum exista o lege unica ce se aplica tuturor pensionarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)
Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa pensionare ref ref Am iesit la pensie la varsta de 40 de ani,in 30.11.2005,din cadrul Ministerului Apararii Nationale.In prima decizie de pensionare din anul 2005 scria ca este ... (vezi toată discuția)
Pensie mapn labuta labuta Sotul meu este pensionar mapn de acum 3 ani.A avut pensie anticipata iar acum la implinirea varstei de pensionare nu are dreptul la pensie de limita de varsta? (vezi toată discuția)