avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Beneficii in inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Beneficii in inchisoare

Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu problema unui prieten. Acesta a fost condamnat initial la 5 ani de inchisoare pentru falsificare de moneda europeana, punere in circulatie si inselaciune. In urma apelului pe care l-a facut, a ramas cu 3 ani de inchisoare, pedepesele pt falsificare si punere in circulatie s-au contopit ramanand doar cu cea pt inselaciune. Poate avea vreun beneficiu in inchisoare in conditiile in care el si-a terminat studiile superioare pe durata procesului si este la prima abatere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:52, 3 Mai 2011
Poate incerca o cerere de liberare conditionata , dupa executarea unei fractiuni de 2/3 din pedeapsa , in conditiile in care a prestat munca si a dat dovezi temeinice de indreptare, adica a demonstrat ca este pe cale cea buna privind reintegrarea sa sociala.Cred ca deja s-a tinut cont la individualizarea judiciara a pedepsei , ca si circumstanta atenuanta, de faptul ca inculpatul si-a finalizat studiile.
Potentiale beneficii in cadrul penitenciarului ar fi, de pilda, ca in functie de pregatirea profesioanala a condamnatului sa i se incredinteze si sa exercite anumite insarcinari potrivite cu pregatirea lui.
Mai poate beneficia de recompensele si beneficiile care se acorda oricarui detinut ca urmare a unei atitudini corecte si a respectarii regulamentului locului de detentiue.
Mai poate beneficia , in conditiile regulamentului, de anumite facilitati sau atributii/respomsabilitati in interiorul locului de detentie , in cadrul programului de reeducare
deja daca si-a terminat studiile in timp ce era in penitenciar a beneficiat de ce i se /putea acorda conform legii 275/2006 .
si-a terminat studiile in timpul procesului...dar nu era in penitenciar.
Daca are comportare corespunzatoare , in virtutea legii nr.275/2006 , modificata , va beneficia de toate facilitatile regulamentului , in functie si de aprecierile conducerii locului de detentie

Alte discuții în legătură

Zile libere danad1nu danad1nu Cate zile libere se acorda unui detinut pe an pentru a merge acasa? (vezi toată discuția)
Diferenta intre "centru de reeducare" si "penitenciar pentru minori si tineri" ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna seara.A-ti putea sami spuneti si mie care este diferenta dintre un Centru de reeducare si un Penitenciar de minori si tineri.De unde provine aceasta ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)