Tatal meu a cumparat in anul 1950 un teren de 800m langa casa parinteasca, cu act la notariat.Dupa decesul bunicilor a facut succesiunea in1979 si a cedat partea sa sorei sale(oricum nu avea dreptul la 2 proprietati).Dupa 1990 in titlul de proprietate apare doar sora lui,care a decedat in 1999.Nepotul a venit si i-a aratat tatalui meu actul de succesiune in care figureaza doar mama lui.Tatal meu ar vrea sa vanda terenul pentru care detine acel act, dar nu stie cum trebuie procedat.
Tatal dvs. a fost tot timpul proprietar sau terenul cumparat i-a fost luat de stat ? Daca a ramas proprietar, terenul respectiv nu a intrat i masa succesorala dupa bunici pt. ca nu le apartinea si actul notarial de vanzare este titlul de proprietate al dansului.
Intrebare: tatal dvs a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul de 800 mp? Pentru ca ma indoiesc ca va putea vinde sau intabula doar in baza actului din 1950, fie el si notarial (in timpul regimului comunist toate terenurile au fost scoase din circuitul civil, nu exista proprietate privata decat asupra cladirilor). Cumva terenul tatalui dvs. se regaseste in titlul de proprietate obtinut de sora sa in baza legilor fondului funciar?
Daca nu a fost luat de stat, tatal dvs. a fost proprietar tot timpul si nu avea cum sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate. In cazul in care pe titlul matusii este cuprins si acest teren, trebuie ceruta anularea titlului de proprietate.