avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Schimbarea locului de judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Schimbarea locului de judecata

Buna

daca un inspector din Cluj Napoca abuzeaza de functia sa si doresc sa deschid proces impotriva inspectorului se poate ca locul de judecata sa fie in Brasov sau in Bucuresti?

De ce as solicita asta? simplu: legea si probele pot intotdeauna sa fie privite din mai multe puncte de vedere si totul se reduce de cele mai multe ori la perceptia si parerea personala a judecatorului (nu sustin ca se incalca legea, sustin ca poate fi privita din mai multe puncte de vedere). Vrand, nevrand local se creeaza niste pareri preconcepute fata de avocati, inspectori, consilieri juridici atunci cand sunt prezenti in instanta pentru mai multe cauze si mai des. Doresc sa evit asta, doresc o parere obiectiva. Exista vreo posibilitate pentru stabilirea altei locatii pentru un proces?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 30 Aprilie 2011
nu aveti aceasta optiune daca sediul persoanei juridice pe care vreti sa o dati in judecata este in cluj-napoca.puteti promova acolo actiunea si ulterior sa faceti o cerere de stramutare a pricinii.
multumesc, trebuie sa indeplinesc ceva conditii speciale ca sa cer stramutarea?
Stramutarea pricinilor se poate cere :
- cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
- pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)
Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)
Cum se muta un proces? giovani giovani Cum pot muta un dosar de partaj fara copii intr-un alt judet;localitate -dosarul fiind spre final? (vezi toată discuția)