avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament pentru ca a ramas cu copilul. Ce e de facut in acest sens?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:25, 4 Mai 2011
Fiind vorba de un bun comun, apartamentul va fi supus partajarii prin introducerea unei cereri de partaj la Judecatorie.
In cazul in care instanta decide atribuirea apartamentului catre fosta sotie, va dispune obligarea acesteia la plata catre dvs a sultei corespunzatoare cotei ce vi se cuvine din apartament.
are un oarecare avantaj in atribuirea locuinteti, insa se va transforma intr-un mare dezavantaj daca i se atribuie ap si nu are bani sa va despagubeasca
Mi-a spus ca instanta va hotara ca ea sa ma despagubeasca in timp , adica 20-30 de ani.
Sulta(suma de bani care trebuie platita de catre sotie dumnavoastra, pentru cota parte din dreptul de proprietate , stabilita de catre instanta de judecata ) este supusa termenului de prescriptie de 3 ani .

Asadar , daca de la ramanerea definitiva si irevocabila se scurg trei ani nu mai aveti posibilitatea recuperarii acestei sume de bani , nici macar recugand la executarea silita.
Doamna poate sa spuna orice pentru a va induce in eroare. Ce garantie are dumneaei ca instanta va hotari plata sultei in 20-30 de ani?
Atunci cand este vorba de plata unei sulte, unele instante stabilesc si termenul in care aceasta sulta trebuie achitata, numai ca termenul nu este de ordinul zecilor de ani cum incearca doamna sa va induca in eroare, ci de cateva luni. Daca cel obligat la sulta nu o achita in termenul stabilit de catre instanta, la expirarea acestui termen puteti solicita executarea silita a debitorului prin scoaterea la licitatie a imobilului.

In situatia in care instanta nu stabileste pe langa sulta si termenul de plata, la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii puteti trece la executarea silita a creantei.

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Problema apartament prima casa si divort andrei_966 andrei_966 Buna seara! Pe scurt, eu cu sotul meu am divortat acum 3 ani, iar de atunci stam impreuna in acelasi apartament cumparat acum 7 ani prin programul Prima Casa. ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)