avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament pentru ca a ramas cu copilul. Ce e de facut in acest sens?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:25, 4 Mai 2011
Dincolo de ceea ce ar putea dispune instanta, puteti sugera doamnei o intelegere amiabila. Puteti chiar dumneavoastra sa incercati o negociere asupra partajarii bunului comun, asupra modului in care sa fiti despagubit, daca asta va doriti.

Daca nu reusiti singuri, apelati la un mediator. Astfel, daca ajungeti la un acord privind partajul, veti economisi taxa judiciara de timbru ce se achia la partaj, de 3%.

Informarea privind medierea este gratuita! Cereti si sfatul unui mediator.
Succes!
mavrocordat a scris:

Mi-a spus ca instanta va hotara ca ea sa ma despagubeasca in timp , adica 20-30 de ani.


aiurea, nu e adevarat.
daca nu e trecut un termen (de regula scurt, cateva luni), sentinta se pate pune in executare imediat ce procedurile sunt indeplinite sau la implinirea termenului.
daca nu are bani sau nu poate face rost pt a va despagubi si se va ajunge la executare silita, doamna nu ramane cu aceeasi suma cu care ar fi ramas daca ati fi hotarat sa-l vindeti si sa impartiti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Problema apartament prima casa si divort andrei_966 andrei_966 Buna seara! Pe scurt, eu cu sotul meu am divortat acum 3 ani, iar de atunci stam impreuna in acelasi apartament cumparat acum 7 ani prin programul Prima Casa. ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)