avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta la care o pensie de invaliditate gradul III ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta la care o pensie de invaliditate gradul III devine nerevizuibila

buna ziua !
am si eu o intrebare, daca se poate
sunt nascuta in 1957, aprile, am 21 de ani si 8 luni vechime pe cartea de munca, din 1999 sunt pensionata pe caz de boala gr II si acum, mai 2011, am fost trecuta la gr III, cand pot iesi la pensie definitiv, fara revizuire
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:33, 7 Mai 2011
Nu puteti trece la nerevizuibil,deoarece nu indepliniti conditia de stagiu cerut de lege 30 de ani si 9 luni.Anii de pensie de invaliditate gradul II si III constituie stagiu asimilat si se iau in calcul doar la pensia de limita de varsta,adica la 60 de ani si 9 luni.
Potrivit art. 79 din Legea nr. 263/2010, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
1. prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens, dupa ce obtine avizul INEMRCM.

2. au implinit varstele prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta. Indepliniti aceasta conditie in ianuarie 2018, cand veti implini varsta standard de 60 de ani si 9 luni, conditia referitoare la realizarea stagiului minim de cotizare de 15 ani fiind indeplinita (asta inseamna ca in ianuarie 2018 veti trece la pensie pentru limita de varsta).

3. au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare. Nu indepliniti aceasta conditie, intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 9 luni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate revizuibila n1a9t5a6 n1a9t5a6 buna ziua.sunt nascuta in ianuarie 1956,stagiu de cotizare 31 ani . sunt pensionata gradul ii de invaliditate si trebuie sa merg la revizie la comisia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila Olex Olex Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: O salariata de sex feminin nascuta 27.06.1956, angajata in 06.02.1973, pensionata pe caz de boala gr ll de la data ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil cozariuc valentin cozariuc valentin Pensionarea:Buna seara am si eu o antrebare,,,,, fiind pensionat pe caz de boala,din anul 2001 revizuibil ,doctorul ma scoate la pensie la 60 de ani ... (vezi toată discuția)