avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!
As dori sa stiu daca o persoana angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu vechime la actualul loc de munca de 2 ani, poate beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului chiar daca angajatorul nu a achitat contributiile catre bugetul de stat ( asig medicale, somaj, etc).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:51, 4 Mai 2011
Daca s-au calculat contributii pentru minim 12 luni (stagiul de cotizare ) , da puteti beneficia.
S-au calculat contributii, s-au depus declaratiile aferente la Administratia Fianantelor Publice, dar stiu ca nu s-au platit...
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de calcularea sau/si plata impozitului si a contributiilor.
2. Beneficiati de indemnizatie de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri din salarii si perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, indemnizatie de somaj etc.).
3. Cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficiez de indemnizatia pentru ccc? vladut75 vladut75 ce conditii ntrebuiesc indeplinite ca sa obtin indemnizatia de crestere a copilului????? (vezi toată discuția)