avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare fara acordul salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare fara acordul salariatului

buna yiua. am si eu o intrebare va rog! pot actiona in instanta unitatea la care lucrez pentru a mi plati orele suplimentare efectuate timp de vreo 2 ani_ de cand s a dat legea ca nu se mai platesc angajatorul ne a bagat ore suplimentare in grafic fara acordul scris al nostru si fara a se da macar timp liber. regulamentul intern abia anul acesta a fost afisat si am observat ca la munca suplimentara unitatea trebuie sa ceara acordul scris angajatului pentru efectuarea orelor suplimentare. si inca ceva la plata orelor duble ne lipsesc fiecarui angajat cate 4 , 5 , 6 , lei in fiecare luna. cand am intrebat de ce mi s a spus ca asa este softul insa pe an se strang in jur de 1 suta de milioane de la toti angajatii oare banii acestia nu sunt observati in plus_...... multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 4 Mai 2011
Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare blackflute59 blackflute59 sunt pompier civil la unatc si de 2 luni ni s-a sistat plata orelor suplimentare,dar nu ni s-a aratat baza legala a sistarii.exista o lege care anuleaza plata ... (vezi toată discuția)
Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)