avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie inchiriere

Ca pers. fizica am inchiriat un apartament de la o pers. juridica. In contract se solicita o garantie echivaslenta cu chiria pe 2 luni, pentru care s-a eliberat factura cu TVA. Cf. contract, aceasta suma nu poate fi considerata chiria ultimelor luni, deoarece se elibereaza dupa achitarea tuturor datoriilor mele catre proprietar. Este corect? Deoarece la returnare voi primi valoarea garantiei, nu si TVA aferent, care s-a dus la stat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinaprisecaru , utilizator 13:32, 5 Mai 2011
TVA-ul platit de societate la stat de catre persoana juridica nu va afecteaza in nici un fel . La incheierea contractului veti primi inapoi garantia integral si vi se va intocmi o factura storno.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea avans chirie Conditiichirie Conditiichirie Salut, Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data ... (vezi toată discuția)
Ordin compensare debit-garantie Cata_68 Cata_68 Intr-un contract de inchiriere este specificat ca locatarul trebuie sa constituie garantie pentru neplata chiriei si a utilitatilor. La expirarea contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere garsoniera AnaStroe AnaStroe Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana ... (vezi toată discuția)