avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de sarcina

Buna ziua.
Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 17 Mai 2011
In concediul pre si postnatal veti primi 85%din veniturile brute realizate in ultimele sase luni.
alina_cj a scris:

Buna ziua.
Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net?



1. Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.

2. Cuantumul indemnizatiei pentru CCC este de :
- 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei, in cazul in care optati pentru un CCC de un an de zile.
- 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei., in cazul in care optati pentru un CCC de doi ani de zile.
Din ce lege este primul text?
Este vorba de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 10.
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
...
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportã integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul maternal dascaluemilia dascaluemilia cat tmp trebuie sa fi angajat la ultimul loc de munca ca sa beneficiezi de concediu maternal si de indemnizatie (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru concediul de maternitate apostolmagda apostolmagda as vrea sa intreb ceva: mi-am luat concediu prenatal cum e platit 85%din net sau brut? am un salar de 2125 ron brut ptr cresterea copilului e de 75% net sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)